Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Aktívna účasť TSK na OPEN DAYS 2012

Už po 8-krát bol Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) prítomný na podujatí Open days, tento raz formou aktívnej účasti na desiatke workshopov, zameraných na oblasť regionálneho rozvoja.

Delegácia TSK v zložení Juraj Hort, poslanec Zastupiteľstva TSK, Vladimír Buzalka, riaditeľ Úradu TSK, a dve pracovníčky odboru regionálneho rozvoja absolvovali odborné workshopy s cieľom získať informácie a skúsenosti od iných európskych regiónov z oblasti inovácií (stratégie inteligentnej špecializácie), energetiky (Dohovor primátorov a starostov) a regionálneho rozvoja (územná spolupráca).

Okrem toho mali trenčianski zástupcovia príležitosť stretnúť sa s predstaviteľmi inštitúcií EÚ a dozvedieť sa viac o prebiehajúcich negociáciách týkajúcich sa rozpočtu EÚ a kohéznej politiky po roku. 2013. V tejto súvislosti delegáciu TSK prijali poslanci Európskeho parlamentu Vladimír Maňka a Miroslav Mikolášik.

O aktuálnej agende EÚ diskutovali zástupcovia kraja aj s Jurajom Nociarom, šéfom kabinetu podpredsedu Európskej komisie.

Budúcnosť česko-slovenskej cezhraničnej spolupráce bola predmetom pracovného stretnutia s Miriam Burajovou, pracovníčkou Generálneho riaditeľstva pre regionálnu politiku Európskej komisie.

Popri zástupcoch TSK sa na pracovných stretnutiach a seminároch v rámci Open days zúčastnili aj zástupca podnikateľskej sféry – Ján Václav, riaditeľ SOPK Trenčín, predstaviteľka miestnej samosprávy – Jana Bilová-Majtásová, poslankyňa obce Bzince pod Javorinou, ako aj zástupkyňa MAS Vršatec.

Pridanou hodnotou tohtoročnej aktívnej účasti zástupcov kraja na podujatí Open days 2012 je získanie a výmena skúseností s odborníkmi z iných krajín Európy z prípravy a implementácie európskych projektov, nadobudnutie nových kontaktov pre budúcu spoluprácu ako aj prehľad o aktuálnom dianí v oblasti kohéznej politiky EÚ. Získané informácie napr. z oblasti energetiky alebo inovácií budú využité pri príprave strategických dokumentov kraja v blízkej budúcnosti. TSK tak bude včas a lepšie pripravený na čerpanie štrukturálnych fondov po roku. 2013.

Fotogaléria

Zástupcovia TSK a úspešná kandidátka Erasmus pre volených zástupcov na stretnutí s DG REGIO v sídle TSK v Bruseli
Zástupcovia TSK na Workshope Open Days 2012 2
Delegácia kraja s J.Nociarom šéfom kabinetu podpredsedu EK M.Sefcovica
Na stretnutí v kabinete podpredsedu Európskej komisie
Na Workshope energetika ako inteligentná špecializácia
Zástupcovia TSK na Workshope Open Days 2012
Zástupcovia TSK v Bruseli Open Days 2012
Predstavitelia TSK na stretnutí s M. Mikolasikom poslancom EP
Zástupcovia TSK a poslankyňa Bziniec pred rokovaním s poslancami Európskeho parlament
Pracovné rokovanie so zástupkyňou DG REGIO
Zástupcovia kraja s V.Mankom poslancom EP
Počas pracovného stretnutia s M.Burajovou z DG REGIO
Riaditeľ úradu TSK na Workshope inovatívne regióny a mesta za územný rozvoj
Na Workshope inovatívne regióny a mesta bol prezentovaný aj projekt SOPK TN
Riaditeľ SOPK TN prispel do diskusie počas Workshopu inovatívne regióny a mesta za územný rozvoj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK