Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Deti z detských domovov súťažili na Športových majstrovstvách s Nestlé 2015

Na atletickom štadióne v Dubnici nad Váhom sa v piatok 19. júna 2015 uskutočnil 25. ročník športových hier detí z detských domovov – Športové majstrovstvá s Nestlé 2015. Podujatie zorganizovali Spoločnosť priateľov detí z detských domovov – Úsmev ako dar, Nestlé Slovensko a Fórum riaditeľov detských domovov.

Podľa Márie Soboličovej zo Spoločnosti priateľov detí z detských domovov - Úsmev ako dar (ÚAD) je mottom podujatia olympijský výrok Pierre de Coubertina „Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa.“ Ako doplnil špecialista pre verejné záležitosti a komunikáciu Nestlé SR Róbert Kičina, športovanie patrí k zdravému životnému štýlu a podporuje rozvoj vytrvalosti, húževnatosti a svedomitého prístupu detí k povinnostiam. „Aj preto Nestlé Slovensko vo všeobecnosti podporuje športové aktivity, obzvlášť u detí a mládeže. Uvedomujeme si, že deti z detských domov majú sťažené možnosti rozvíjať svoje schopnosti a v živote sú do istej miery sociálne znevýhodnené,“ povedal.

Na športových hrách sa stretli víťazi krajských kôl z detských domovov z celého Slovenska a súťažili v nasledovných atletických disciplínach – beh na 100 m, 300 m, 800 m, 1500 m, skok do diaľky, skok do výšky, vrh guľou a štafeta 4 x 100 m). Celoslovenské kolo súťaže vo futbale, volejbale a stolnom tenise sa uskutočnilo v stredu 17. 6. 2015 v Hybiach. V základných kolách sa projektu na Slovensku zúčastnilo takmer 600 detí z detských domovov. V roku 2015 sa na štart postavilo celkom 1277 detí. Najlepší športovci budú reprezentovať Slovensko na Medzinárodných športových hrách detí z detských domovov, ktoré sa budú konať v Ostrave, v dňoch 26. – 28. 6. 2015 za účasti mladých športovcov z Českej republiky, Slovenska, Maďarska, Rumunska a Poľska.

„Cieľavedomosť deťom z detských domovov často chýba a práve majstrovstvá im dávajú príležitosť si túto vlastnosť precvičiť. Tak, ako si poradia s prekážkami na športovom štadióne, pomáha im to poradiť si aj s prekážkami, na ktoré narážajú v živote,“ zdôraznila Mária Soboličová.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK