Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Minister Dušan Čaplovič odovzdal ocenenie Európska značka pre jazyky 2012

Ocenenie Európska značka pre jazyky 2012 pre projekt „Cooler World“

Stredná odborná škola, Bzinská 11, Nové Mesto nad Váhom ako jediná SOŠ v SR získala prestížne ocenenie „Európska značka pre jazyky 2012“, ktorú každoročne udeľuje najlepším jazykovým projektom odborná porota SAAIC – Slovenskej akademickej asociácie pre medzinárodnú spoluprácu, Národnej agentúry Programu celoživotného vzdelávania. Riaditeľ školy Mgr. Peter Rebro si tak z rúk ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Dušana Čaploviča dňa 8. októbra 2012 v Bratislave prevzal certifikát za najlepší inovačný projekt v oblasti jazykového vzdelávania v rámci 11. ročníka súťaže Európska značka pre jazyky.

Cieľom víťazného projektu „Cooler World“ bolo podporiť efektívne fungovanie spoločnosti na princípoch jej trvalej udržateľnosti v oblasti sociálnej, ekonomickej a environmentálnej. Partnerské stredné odborné školy z Fínska, Nemecka, Talianska, Francúzska a Slovenska vytvorili on-line eko-hru, digitálny mini-info-balík, šesťjazyčný mini-slovník a v každej z ôsmich zúčastnených škôl IT-centrum na skvalitnenie učenia sa k udržateľnosti. Cieľom projektu bolo a naďalej zostáva vzdelávanie odborníkov, ktorí uprednostňujú udržateľnosť svojich rozhodnutí v práci i v osobnom živote.

„Cooler World“ je projektom jedného z podprogramov Programu celoživotného vzdelávania – Comenius. Jeho realizácia trvala od 1.8.2010 do 31.7.2012. Kontaktnou osobou projektu za slovenskú školu bola učiteľka jazykov – držiteľka ocenenia „Európsky učiteľ jazykov roka 2011“ PaedDr. Eva Luptáková. Projekt bol koordinovaný fínskou školou z Rovaniemi, meste za polárnym kruhom.

Projekt poskytol príležitosť žiakom i učiteľom školy spolupracovať s ľuďmi z iných krajín, získavať skúsenosti zo spolupráce s nimi, rozvíjať si kultúrny rozhľad a jazykové zručnosti a zvnútorniť si význam európskeho občianstva. Výsledky ukázali, že osobné kontakty sú najlepší spôsobom, ako zlepšiť motiváciu rozvíjať si jazykové a komunikačné zručnosti.

Fotogaléria

Minister Dušan Čaplovič odovzdal ocenenie
Ocenenie
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK