Cez víkend od 13.5.-15.5.2011 sa v exteriéroch Bratislavského hradu konal 2.ročník populárneho gastronomického podujatia Slovak Food Festival s podtitulom Najväčší piknik na Slovensku. Počas troch dní si návštevníci Bratislavského hradu mohli pochutnať na tradičných slovenských aj exotických kulinárskych špecialitách z celého sveta, ktoré servírovali a pred očami divákov pripravovali majstri kuchári.
Zámerom organizátorov festivalu bola tiež ponuka regionálnych jedál spojená s prezentáciou regiónov Slovenska. Typickými gastronomickými špecialitami sa predstavovali slovenské regióny: Myjava, Malokarpatský, región Liptov, Orava, Horehronie, Tatry a Spiš.
Slovenská agentúra pre cestovný ruch prijala ponuku organizátorov k spolupráci na tomto kultúrno-spoločenskom podujatí pre verejnosť, pretože ide o zaujímavú akciu, kde je možné formou prezentácie regiónov prostredníctvom ich tradícií - gastronómie poukázať aj na zaujímavé možnosti cestovania, dovoleniek a trávenia voľného času na Slovensku. Počas celého podujatia boli pracovníci SACR k dispozícii širokej verejnosti, poskytovali tlačené informačné a propagačné materiály o turistických možnostiach regiónov aj o produktoch cestovného ruchu celoslovenského významu. SACR zároveň zorganizovala motivačno-vedomostnú súťaž s otázkami o turistických atraktivitách Slovenska.
K mimoriadne vysokej účasti Bratislavčanov, ale aj návštevníkov z celého Slovenska aj zo zahraničia prispel aj vhodne zvolený termín podujatia počas semifinálových a finálových zápasov Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji 2011 v Bratislave, ako aj súbeh s populárnym podujatím Noc múzeí a galérií. Festival sa niesol v príjemnej atmosfére a zúčastnili sa ho všetky vekové kategórie návštevníkov.