Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Novomestské Gymnázium M.R. Štefánika získalo ocenenie Euroscola 2014

Už deväť rokov organizuje Informačná kancelária Európskeho parlamentu súťaž Euroscola a inak tomu nie je ani tento rok, kedy prebehla prvá fáza ročníka 2014. Pri príležitosti vyhlásenia výsledkov súťaže sa 6. decembra stretli v priestoroch Európskeho informačného centra v Bratislave zástupcovia víťazných škôl, europoslanci a takisto predstavitelia Informačnej kancelárie EP na Slovensku.

Vyhlásenia výsledkov sa zúčastnili študenti a pedagógovia z 10 ocenených škôl, poslanci EP Monika Smolková, Katarína Neveďalová, Eduard Kukan a riaditeľ Informačnej kancelárie Robert Hajšel. Do súťaže sa mohli zapojiť všetky stredné školy na Slovensku, jej cieľom je posilniť verejnú diskusiu o Európe. Študenti mali organizovať podujatia, diskusie či workshopy o EÚ na témy súvisiace s voľbami do EP, krízou či zamestnanosťou mladých.

Poslanci vyzdvihli kvalitu projektov, ktorých boli mnohokrát súčasťou v rámci diskusií na školách. Pochválili tiež usilovnosť a pracovitosť študentov, ktorí si projekty sami naplánovali, zrealizovali a spropagovali vo svojom okolí. Poslanec Eduard Kukan apeloval na študentov, aby nevnímali Brusel či Európsky parlament ako vzdialené inštitúcie, ale niečo, čo cez členstvo v EÚ patrí nám všetkým. Na dôležitosť volieb poukázala poslankyňa Smolková a vyzvala študentov k aktívnej účasti. Voľby do EP sa budú konať už v máji 2014. Katarína Neveďalová pripomenula mladým, že dvere majú všade otvorené, ale musia sa učiť, aby boli do života pripravení.

Následne prebehlo vyhlásenie výsledkov a študenti z Gymnázia Spišská Nová Ves predstavili svoj projekt, s ktorým sa im podarilo umiestniť na prvom mieste. Z nášho kraja získalo ocenenie Gymnázium M.R. Štefánika z Nového Mesta nad Váhom. Študenti všetkých ocenených škôl vyhrali cestu do Štrasburgu, kde sa zúčastnia ďalších aktivít spojených so súťažou Euroscola 2014.. Novomestskí gymnazisti navštívia Európsky parlament v Štrasburgu 23. januára 2014.

Zoznam ocenených škôl:
Gymnázium Spišská Nová Ves
Obchodná akadémia Poprad
Bilingválne gymnázium Milana Hodžu Sučany
Cirkevná spojená škola Vranov nad Topľou
Gymnázium Giraltovce
Spojená škola Martin
Gymnázium Pankúchova Bratislava
Gymnázium M.R. Štefánika Nové Mesto nad Váhom
Gymnázium sv. Františka z Assisi Žilina
Obchodná akadémia Zlaté Moravce

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK