Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Oblastné kolo súťaže Autoopravár Junior – Castrol 2013

V utorok 12. februára 2013 sa uskutočnilo v Strednej odbornej škole Juraja Ribaya v Bánovciach nad Bebravou, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, oblastné kolo v poradí už 14. ročníka súťaže „AUTOOPRAVÁR - JUNIOR - CASTROL 2013“.

Hlavným organizátorom tejto medzinárodnej súťaže mladých autoopravárov – študentov stredných odborných škôl je Cech predajcov a autoservisov Slovenskej republiky. Záštitu nad podujatím prevzalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Súťaž podporili viaceré renomované automobilové značky zo Slovenska, hlavným mediálnym partnerom je magazín pre motoristov Auto-Profi.

Súťaž sa konala v dvoch kategóriách, a to autoopravár - mechanik a autoopravár – elektrikár. Celkovo súťažilo 29 študentov a okrem domácich zástupcov SOŠ Juraja Ribaya sa zúčastnili žiaci z odborných škôl z Topoľčian, Prievidze, Považskej Bystrice a Trenčína.

Najúspešnejší študenti postúpili do celoslovenského kola a najlepší z neho postúpia do medzinárodného Česko-Slovenského finále.

Súťaž bola najmä v prvej desiatke umiestnených veľmi vyrovnaná, kedy rozdiel medzi medailovými pozíciami a desiatym miestom bol iba 20 bodov. Prvenstvo si odniesol Patrik Chudovský zo SOŠ Považská Bystrica, druhý skončil Ladislav Kollárik zo SOŠ Prievidza a tretí Matúš Hlobeň zo SOŠ letecko-technická Trenčín. Najlepšiemu z domácich súťažiacich Matejovi Minárovi z SOŠ J. Ribaya chýbalo na medailovú priečku len 8 bodov.

Poslaním súťaže je propagácia autoopravárenského remesla a zvyšovanie povedomia verejnosti o dôležitosti kvalitného odborného vzdelávania a v neposlednom rade propagácia uplatnenia absolventov týchto odborov na trhu práce.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK