Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj
Otočte mobil pre plnohodnotnú verziu webu

Oslavy francúzskej gastronómie už tretíkrát na Slovensku

Utorok 21. marec 2017 bude patriť v poradí už 3. ročníku podujatia s názvom Goût de France / Good France 2017. Ide pritom o medzinárodnú oslavu francúzskej gastronómie. Cieľom tohto podujatia, ktorého organizáciu má na starosti francúzske Ministerstvo zahraničných vecí a medzinárodného rozvoja v spolupráci s francúzskym šéfkuchárom Alainom Ducassom, je v tento jeden presne určený deň pripraviť večeru na francúzsky spôsob, a tak osláviť francúzske gastronomické umenie.

Francúzske veľvyslanectvo na Slovensku tak pozýva slovenských šéfkuchárov, aby sa dňa 21. marca 2017 pripojili k tejto oslave francúzskej gastronómie tým, že vo svojej reštaurácii pripravia gastronomický zážitok inšpirovaný Francúzskom. Počet slovenských šéfkuchárov zapojených do predchádzajúcich ročníkov bol v roku 2015 16 šéfkuchárov, roku 2016 sa ich zapojilo 15.

Druhého ročníka podujatia s názvom Goût de France / Good France 2016 sa zúčastnilo 1 715 šéfkuchárov a 150 000 hostí z celého sveta. Cieľom organizátorov je, aby sa v tomto roku do tohto unikátneho podujatia zapojilo viac ako 2 000 šéfkuchárov z celého sveta.

Ak rozmýšľate o zapojení sa do oslavy francúzskej gastronómie, informácie o zásadách, ktoré je potrebné dodržať pri navrhovaní a príprave menu, nájdete na stránkach: http://france.fr/fr/gout-france-good-france (vo francúzskom jazyku); http://us.france.fr/en/goodfrance2017 (v anglickom jazyku); http://de.france.fr/de/gout-france-good-france (v nemeckom jazyku).

Zápisy na podujatie prebiehajú do 13. januára 2017 na stránke: http://restaurateurs.goodfrance.com/en/user/register   

Zdroj: Didier Rogasik (tlačový atašé Francúzskeho veľvyslanectva na Slovensku)

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK