Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

SOŠ Považská Bystrica si priniesla zlato z medzinárodnej súťaže Remeslo / Skill 2016

Študenti Strednej odbornej školy (SOŠ) Považská Bystrica, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), sa koncom septembra zúčastnili 6. ročníka medzinárodnej súťaže Remeslo / Skill 2016 v učebných odboroch montér suchých stavieb a obkladač, ktorá sa konala vo Vysokom Mýte v Českej republike. 

SOŠ Považská Bystrica reprezentovali študenti Dušan Vala, Richard Hladký, Martin SečeňPatrik Seko v učebnom odbore montér suchých stavieb. V učebnom odbore obkladač súťažili študenti Adrián GálikMarek Sovík. Študenti učebného odboru montér suchých stavieb preukázali výborné vedomosti, keď obsadili 1. a 3. miesto. Rovnako úspešní boli aj študenti učebného odboru obkladač, ktorí sa umiestnili na 2. mieste a to napriek skutočnosti, že uvedený učebný odbor sa na SOŠ Považská Bystrica nevyučuje.  

SOŠ Považská Bystrica svojou účasťou a výsledkami, ktoré dosiahla na 6. ročníku medzinárodnej súťaži Remeslo / Skill 2016, ukázala, že aj napriek malému záujmu študentov a rodičov o stavebné odbory, dokáže vychovávať odborníkov.

Zdroj: Ing. Ján Kunovský (riaditeľ SOŠ PB)

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK