Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Stodvadsať členov Slovenského zväzu telesne postihnutých v Hornom Srní zosumarizovalo na členskej schôdzi rok 2016

Posledný marcový piatok sa v Kultúrnom dome v Hornom Srní uskutočnila výročná členská schôdza Slovenského zväzu telesne postihnutých (SZTP). Minulý rok bol pre Základnú organizáciu SZTP Horné Srnie pestrý a bohatý na viaceré zaujímavé spoločenské podujatia. Okrem klubových posedení, výstav a športových podujatí, sa členovia organizácie zúčastnili aj relaxačného pobytu v Tatranskej Lomnici.

Slovenský zväz telesne postihnutých v Hornom Srní má v súčasnosti takmer 160 členov a jeho predsedom je Štefan Blaho, ktorý viedol aj výročnú členskú schôdzu. Na veľkú radosť všetkých zúčastnených sa schôdze zúčastnil osobne aj trenčiansky župan Jaroslav Baška: „Ľudia s hendikepom sa často vedia so životom vysporiadať lepšie, zodpovednejšie ako niektorí zdraví ľudia. Aj keď to v živote títo ľudia nemajú ľahké a čelia problémom, vedia si život užiť. Som preto veľmi rád, že aj napriek hendikepu žijú aktívne, stretávajú sa a spoločne sa zúčastňujú rôznych podujatí.“

Zaujímavosťou je aj spolupráca Základnej organizácie SZTP Horné Srnie s družobným mestom Brumov-Bylnice. Ich spoločné podujatia a návštevy, by mali byť v blízkej budúcnosti opäť o niečo jednoduchšie, keďže Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) pripravuje projekt s názvom Na bicykli po stopách histórie. Tento projekt spojí vybudovaním cyklotrasy dva hrady. Ten v Brumove s Trenčianskym hradom. TSK si zároveň uvedomuje, že ľuďom so zdravotným postihnutím musí vytvárať dôstojné podmienky a postarať sa o nich. Preto župa minulý rok spoločne s tým terajším investuje do 24 zariadení sociálnych služieb v pôsobnosti kraja takmer 2 milióny eur.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK