Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Študenti SOŠ Pruské na výstave Funeral 2016

Začiatkom novembra sa v areáli výstaviska Expo Center a. s. v Trenčíne uskutočnila výstava Funeral 2016. Jej súčasťou bolo aj aranžovanie študentov stredných škôl Slovenska v 3 kategóriách. Prvou kategóriou bol naväzovaný smútočný veniec, druhou prízdoba urny a poslednou kategóriou bola ikebana na truhlu.

Do aranžérskej súťaže sa zapojili trojčlenné družstvá stredných odborných škôl: SOŠ Malinovo, SOŠ Želovce a SOŠ Pruské v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Vo všetkých kategóriách pracovala samostatne jedna študentka z družstva. Zo SOŠ Pruské sa súťaže zúčastnili študentky II.A triedy odboru záhradníctvo – viazačstvo a aranžérstvo Nicol Gašpareková, Kristína Prekopová Eleonóra Volárová.  

Komisia hodnotila nielen výsledné aranžmány súťažiacich, ale aj ich vzťah k aranžovaniu počas celej súťaže. V naväzovaní smútočného venca sa študentka SOŠ Pruské Eleonóra Volárová umiestnila na prvom mieste, vo vypichovaní ikebany na truhlu sa Kristína Prekopová umiestnila na krásnom druhom mieste a Nicol Gašpareková sa v prízdobe urny umiestnila na treťom mieste.

TSK gratuluje študentkám SOŠ Pruské a ďakuje im za reprezentáciu školy a kraja.

Zdroj + Foto: SOŠ Pruské

autor: bj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK