Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Študenti SOŠ Pruské predviedli svoje zručnosti na Mňam feste aj na Victoria regia 2017

V polovici septembra  sa v Bánovciach nad Bebravou konal už ôsmy ročník farmárskeho festivalu Mňam Fest, kde študentky Petra Doktorová a Andrea  Kučerová  pod vedením Valérie Hlúbikovej a  Blaženy Magdíkovej reprezentovali Strednú odbornú školu v Pruskom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Mňam fest je už stálicou medzi podujatiami v Bánovciach nad Bebravou. Každý rok sa jeden deň v roku stretnú na mestskom námestí lokálni farmári a výrobcovia tradičných dobrôt, vyznačujúcich sa kvalitou a pôvodom z regiónu.

SOŠ Pruské sa Mňam festu zúčastnila ako jedna z mála poľnohospodárskych škôl na Slovensku. Vo svojom stánku študenti prezentovali nielen informácie o aktivitách školy, ale aj svoje zručnosti v aranžovaní kvetín a zdobení medovníkov. Sladké výtvory z rúk žiakov odboru cukrár ponúkali všetkým návštevníkom festivalu. Podujatia sa zúčastnila aj Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prievidzi, ktorá je tiež v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK. Tento tradičný festival, ktorý už osem rokov navštevujú stovky ľudí nielen z Bánoviec nad Bebravou, podporil zo svojho dotačného systému Trenčiansky samosprávny kraj.

O pár dni neskôr sa v Piešťanoch konala 24. národná súťaž vo viazaní a aranžovaní kvetov pod názvom Victoria Regia. Súťaže sa zúčastnilo 27 žiakov z 13 českých a slovenských škôl. Súčasťou tejto akcie sú Majstrovstvá Slovenska vo floristike. Hlavnou témou tohtoročnej súťaže boli „kvety a móda“. SOŠ Pruské reprezentovali Barbora Siekliková a Kristína Prekopová. Barbora obsadila skvelé 2. miesto v kategórii „Kvetinový módny klobúk“ a tiež 3. miesto v kategórii „Kytica pre mladého módneho návrhára“. V rámci slovenských škôl sa Barbora umiestnila na celkovom 5. mieste a Kristína obsadila 9. miesto.

K úspechom srdečne gratulujeme.

autor: lb

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK