Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Výtvarná súťaž Európskeho roka rozvoja 2015

loga k sutazi

Výtvarná súťaž Európskeho roka rozvoja 2015

NÁŠ SVET, NAŠA DÔSTOJNOSŤ, NAŠA BUDÚCNOSŤ

pre základné školy a osemročné gymnáziá

 

Od 1. marca štartuje výtvarná súťaž pre základné školy a osemročné gymnáziá, ktorej cieľom je priviesť myšlienku prepojeného a globalizovaného sveta hravou formou medzi žiakov.

Súťaž, ktorá potrvá do 15. júna, je organizovaná Platformou mimovládnych rozvojových organizácií v spolupráci s eRkom - Hnutím kresťanských spoločenstiev detí.

Súťaž je určená pre žiakov a žiačky základných škôl a osemročných gymnázií a bude prebiehať v dvoch kategóriách: 1. kategória : 1. -4. Ročník, 2. kategória : 5. - 8. Ročník (prima -tercia).

Pre výtvarnú súťaž „Náš svet, naša dôstojnosť, naša budúcnosť“ sú pripravené tri témy, ktoré predstavujú tri globálne výzvy stojace pred nami všetkými. Práce žiakov a žiačok môžu ukázať ich vízie pre riešenia daných problémov, vízie sveta úspešne čeliaceho daným globálnym výzvam.Každý žiak, žiačka, sa môže súťaže zúčastniť jedným umeleckým dielom formátu A2, A3 alebo A4 vytvoreným ľubovoľnou technikou na jednu z troch nasledujúcich tém: Klimatická zmena, Potravinová bezpečnosť, Dôstojná práca.

Prečo sa zapojiť do súťaže?

Svet je dnes príliš prepojený na to, aby sme si nevšímali, čo sa deje za hranicami Slovenska. Udalosti v odľahlých kútoch sveta majú dopad aj na nás a náš každodenný život. Platí to aj naopak. Aj my všetci ovplyvňujeme svojím životným štýlom životy ľudí v krajinách nám geograficky vzdialených. A každý z nás môže prispieť k tomu, aby sa svet stal férovejším miestom na život pre všetkých bez rozdielu.

Školské kolo súťaže

Súťaž sa na školách uskutoční od 1. marca do 15. júna 2015. Každá škola vyberie 3 najlepšie diela vytvorené k uvedeným témam v oboch kategóriách (spolu teda najviac 6). Originály víťazných prác pošle škola na adresu Platformy MVRO spolu s vyplnenou prihláškou.

Národné kolo súťaže

Víťazné diela školských kôl doručené Platforme mimovládnych rozvojových organizácií posúdi porota a vyberie tri najlepšie , ktoré budú vystavené na podujatí Rozvojový deň organizovanom v Bratislave 14. októbra 2015.

Víťazi/víťazky budú na toto odujatie pozvaní/pozvané. Vecné ceny im odovzdajú ambasádori Európskeho roka rozvoja. Výstava vytvorená z víťazných prác bude putovať po niekoľkých slovenských mestách.

Podrobné informácie o súťaži, metodický list, prihláška a štatút súťaže nájdete na: http://err2015.zifer.sk/vytvarna-sutaz/

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK