V druhej polovici novembra sa na Strednej odbornej škole (SOŠ) Pruské v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) uskutočnil tréning Globálneho varenia v rámci projektu Jedlá zmena. Tréningu pod vedením lektorky Domčekovej sa zúčastnili 4 päťčlenné skupiny, ktoré tvorili nielen žiaci, ale aj učitelia školy.
Témou tréningu bola príprava vajíčkovej nátierky zo surovín od rôznych výrobcov a dodávateľov. Na výsledných 4 chutných vajíčkových nátierkach podávaných na rôznych druhoch chleba a pečiva si pochutili žiaci aj učitelia. Záverom lektorka zhodnotila všetky použité suroviny z hľadiska krajiny pôvodu, ceny, zloženia a vzdialenosti výrobcu, pričom najvyššie hodnotenie spomedzi všetkých štyroch nátierok získala nátierka, ktorá bola pripravená z BIO vajec slovenského dodávateľa a masla slovenského výrobcu.
Zdroj + Foto: SOŠ Pruské