Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Tlačové správy, rok 2003

Do župnej nemocnice pribudla najvýkonnejšia magnetická rezonancia

zverejnené 22. júla 2024 | Samospráva, Zdravotníctvo
Investičné akcie TSK

Moderné Centrum diagnostiky, ktoré v areáli považskobystrickej nemocnice vybudovala Trenčianska župa, má už všetky diagnostické prístroje pod jednou strechou. Najnovší prírastok je špičková technológia, ktorá sa dodáva do renomovaných nemocníc v rámci celého sveta. Kraj do nej investoval viac ako 2 mil. eur.

Zelených škôl v kraji pribúda

zverejnené 22. júla 2024 | Školstvo, mládež a šport

Dve župné stredné školy Gymnázium Dubnica nad Váhom a Stredná odborná škola technická v Dubnici nad Váhom získali ocenenia v oblasti environmentálneho vzdelávania. Gymnázium sa pýši titulom Zelená školavlajkou Eco-Schools, zatiaľ čo Stredná odborná škola technická je „Na ceste k Zelenej škole“.

Investícia do budúcnosti, župná škola sa stáva centrom špičkových technológií

zverejnené 21. júla 2024 | Školstvo, mládež a šport
Investičné akcie TSK

Budúcnosť strojárstva v Bánovciach nad Bebravou vyzerá ružovo. Vďaka investícii z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a financiám z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja prešla Stredná odborná škola strojnícka v Bánovciach nad Bebravou rozsiahlou modernizáciou. Nové vybavenie a zrekonštruované priestory pomôžu študentom získať zručnosti žiadané na trhu práce.

Umelecké leto v plnom prúde, župná galéria otvára brány tvorivosti

zverejnené 21. júla 2024 | Kultúra

Počas horúcich letných dní láka Galéria M.A. Bazovského v Trenčíne malých aj veľkých milovníkov umenia na jedinečnú cestu za tvorivosťou. Už tradičné podujatie Leto v galérii otvára svoje brány a ponúka pestrý program plný kreatívnych dielní, hier a zábavy pre celú rodinu.

V považskobystrickej nemocnici sa rozbehla 5-miliónová investícia

zverejnené 18. júla 2024 | Zdravotníctvo
Investičné akcie TSK

V Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici začala rozsiahla rekonštrukcia dvoch oddelení, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť kriticky chorým pacientom – internej JIS-ky a Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). Výsledkom bude nielen zvýšená kapacita oboch oddelení a modernizácia ich vybavenia, ale aj zabezpečenie maximálneho komfortu a bezpečnosti pacienta v rámci medicínskej i ošetrovateľskej starostlivosti.

Do konca septembra zbierame nominácie na najvyššie ocenenie kraja

zverejnené 17. júla 2024 | Samospráva
Verejné uznania TSK

Hľadáme výnimočných ľudí, ktorí robia náš kraj krajším a lepším miestom! Už ôsmykrát udeľujeme verejné uznania Trenčianskeho samosprávneho kraja vo forme Ceny predsedu a Ceny TSK.

Vodiči, zvýšte pozornosť! Za dva týždne v kraji opravia 35 km ciest

zverejnené 15. júla 2024 | Doprava
Investičné akcie TSK

Na území Trenčianskeho kraja musia motoristi v najbližších dňoch počítať s čiastočnými dopravnými obmedzeniami. Tie súvisia s prácami na cestách II. a III. triedy, ktoré Trenčianska župa tradične opravuje zo svojho rozpočtu. Výsledkom by mal byť zvýšený komfort a bezpečnosť na cestách pre všetkých účastníkov cestnej premávky.

V Beluši vyhodnotili výsledky monitorovania ovzdušia

zverejnené 13. júla 2024 | Regionálny rozvoj, Územné plánovanie

Výsledky mobilnej monitorovacej stanice kvality ovzdušia v Beluši sa viac-menej zhodujú s výsledkami nameranými v najbližšej stálej monitorovacej stanici v Púchove. Analýza ukázala len 1 prekročenie dennej limitnej hodnoty znečisťujúcich látok v ovzduší. 

Letné prázdniny v našich knižniciach

zverejnené 12. júla 2024 | Kultúra

Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne, Považská knižnica v Považskej Bystrici a Hornonitrianska knižnica v Prievidzi, ktoré má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, si pripravili zaujímavý program pre čitateľov cez letné prázdniny. Aktivity, ktoré ponúkajú sú určené pre veľkých, ale aj malých čitateľov.

Na koncovom úseku cyklomagistrály je rušno, pozrite si video z oficiálneho otvorenia

zverejnené 11. júla 2024 | Cestovný ruch, Doprava
Cyklotrasy TSK

Úsek Vážskej cyklomagistrály, ktorý vedie od hranice dvoch krajov až do Považskej Bystrice sme otvárali spoločným cyklovýjazdom 5. júna 2024. V tento deň ňou prešlo takmer 600 cyklistov a viac ako 400 chodcov.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK