Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pocta významným osobnostiam

Jednota dôchodcov na Slovensku má široké pole pôsobnosti a v našom kraji je činnosť základných organizácií mimoriadne bohatá. Je tak tomu predovšetkým vďaka aktivite ľudí, ktorí sú neúnavným motorom bohatého života seniorov . Len vďaka nim vzniká množstvo podujatí kultúrno-spoločensko-športového charakteru, určených pre našich dôchodcov, len vďaka nim napríklad v našom krajskom meste ako v jedinom na Slovensku 25 rokov bez prestania pretrváva celoživotné vzdelávanie v Akadémii tretieho veku.

Predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja MUDr. Pavol Sedláček, MPH v utorok 13. decembra prijal a ocenil piatich výnimočných ľudí . Predseda Krajskej organizácie Jednoty dôchodcov Slovenska v Trenčíne Ing. Jozef Mikloš prevzal pamätný list za dlhoročnú organizačnú prípravu celoživotného vzdelávania seniorov. Ďakovný list za dlhoročnú spoluprácu a aktivity v prospech seniorov v Trenčianskom samosprávnom kraji odovzdal župan predsedovi Jednoty dôchodcov na Slovensku RNDr. Kamilovi Vajnorskému. Ocenenie za dlhoročnú prednáškovú a poradenskú činnosť v Akadémii tretieho veku právom prevzala námestníčka riaditeľa pre zdravotnícku činnosť a primárka Geriatrického a doliečovacieho oddelenia Fakultnej nemocnice v Trenčíne MUDr. Terézia Drobná.

Pomáhať iným, pomáhať si navzájom, je hádam najkrajšia vlastnosť, ktorú dostáva človek do vienka už pri narodení. K tým, ktorá sa táto vlastnosť určite ušla vrchovato, sú dve zdravotné sestry, ktoré už pri tohtoročnom udeľovaní cien pri príležitosti celoslovenských osláv Medzinárodného dňa sestier prevzali Biele srdce. Predseda TSK obom odovzdal ďakovný list. Z jeho rúk ho prevzala Anna Vaculíková za celoživotnú prácu a významný prínos v rozvoji ošetrovateľstva v TSK a Bc. Táňa Klímová za dlhoročnú zodpovednú a obetavú prácu zdravotnej sestry pri lôžku a za prínos v oblasti vzdelávania sestier v TSK.

Na záver stretnutia najvyšší predstavitelia Jednoty dôchodcov – RNDr. Kamil Vajnorský a Ing. Jozef Mikloš odovzdali pamätný list za dlhodobú podporu a ústretovosť županovi MUDr. Pavlovi Sedláčkovi, MPH a pracovníčkam jeho kancelárie.

Fotogaléria

Na snímke zľava J. Mikloš, p. Vajnorská, T. Klímová, T. Drobná, P. Sedláček, K. Vajnorský a A. Vaculíková.
Ocenených prijal predseda TSK MUDr. Sedláček, MPH a vedúca jeho kancelárie Ing. Alena Ferová.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK