Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 33. týždni

Pondelok 15. augusta

  • Pred augustovým rokovaním Zastupiteľstva TSK (24. 8.) sa stretnú na svojom rokovaní členovia Rady predsedov komisií.

Streda 17. augusta

  • Zástupcovia Úradu TSK a členovia Komisie regionálneho rozvoja a cestovného ruchu pri Z TSK sa zúčastnia neformálneho pracovného výjazdu do Trnavského kraja za účelom výmeny skúseností v oblasti využitia prostriedkov zo Štrukturálnych fondov. Okrem miest Skalica a Holíč navštívia aj prístavisko Baťovho kanálu.
  • V rámci tvorivých dielní Prázdninové stredy v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi sa záujemcovia môžu oboznámiť s praktickým návodom na zhotovenie odliatkov toliarov s povrchovou úpravou. Podujatie Dnes sa platí toliarmi potrvá od 9,00 h do 12,00 h.

Štvrtok 18. augusta

  • V Nitre sa začne 38. Medzinárodná poľnohospodárska a potravinárska výstava AGROKOMPLEX 2011, 9. Výstava vidieckeho cestovného ruchu Regióny Slovenska 2011 a 6. Národná výstava hospodárskych zvierat. Vo výstavnom areáli sa predstavia aj múzeá Trenčianskeho samosprávneho kraja v pavilóne M 1.

Piatok 19. augusta

  • Literárna noc 2011 je názov podujatia, ktoré sa uskutoční vo Verejnej knižnici M. Rešetku v Trenčíne v rámci cyklu Poznávame Trenčanov. Začne sa o 18,00 h a bude spojená s prezentáciou básnickej zbierky Oľgy Nemcovej – Košeckej Na ceste k človeku a diskusiami o sympóziu Ora et ars a Memorande národa slovenského. Chýbať nebudú jubilujúci trenčianski výtvarníci a hudobná formácia 3Dband.

Sobota 20. augusta

  • Obec Soblahov si pripomenie 700. výročie prvej písomnej zmienky a a 30. výročie založenia FS Dolinečka. Program osláv sa začne o 13,00 h.
  • V Hornej Súči sa o 14,00 h uskutoční 11. ročník Medzinárodného česko-slovenského stretnutia Peňažná 2011.
  • Na letisku v Slávnici o 17,00 h slávnostne ukončia 7. FAI Majstrovstvá Európy v leteckej akrobacii Advanced 2011. Ocenenia súťažiacim odovzdá predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH. Od 14,00 h do 16,00 h bude záverečná airshow – letová exhibícia najlepších akrobatov súťaže. Kultúrny program, ktorý sa začne o 18,00 h vyvrcholí ohňostrojom.
  • V prírodnom amfiteátri Bystričany sa o 15,30 h začne III. ročník festivalu dychových hudieb pod názvom Dychovky pod Vtáčnikom. V bohatom sprievodnom programe nebudú chýbať ukážky tradičných remesiel.

Nedeľa 21. augusta

  • V Lednici sa o 12,30 h začnú 11. tradičné Lednické dožinkové slávnosti. Krojovaný sprievod folklórnych skupín súborov a dychovej hudby Medňanka sa obcou začne odvíjať o 13,00 h. Po posvätení chleba v kostole sv. J. Nepomuckého o 13,45 h sa o 14,30 h začne slávnostný program v amfiteátri pod hradom v Lednici.
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK