Prehľad očakávaných udalostí v 23. týždni

Pondelok 4. júna

• Komisia dopravy TSK prerokuje od. 13.00 h materiály na júnové zasadnutie Zastupiteľstva TSK.

Utorok 5. júna

• Predseda TSK príjme o 10.45 h nórsku veľvyslankyňu Trine Skymoen.
  • Vyhodnotenie výtvarnej súťaže a vernisáž výstavy Dobšinského rozprávkovo sa začína o 10.00 h v Považskom osvetovom stredisku v Považskej Bystrici.
  • Komisia regionálneho rozvoja a cestovného ruchu prerokuje o 14.00 h materiály na júnové rokovanie Zastupiteľstva TSK.

Streda 6. júna

• Okresná paraolympiáda v ľahkoatletických disciplínach sa začína o 8.00 h v Základnej škole V. Predmerského v Trenčíne.
  • Memoriál Mgr. Marty Herdovej – IX. ročník súťaže škôl v atletike sa začína o 9.45 h na Mestskom štadióne v Dubnici nad Váhom.
  • Veľvyslanec Maďarskej republiky v SR Csaba Balogh navštívi TSK O 10.00 h ho príjme predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH.
  • Materiály na júnové zasadnutie Zastupiteľstva TS postupne v priebehu stredy prerokujú tri odborné komisie: Komisia školstva, kultúry mládeže a športu o 9.00 h, Komisia sociálnej pomoci a zdravotníctva o 13.00 h a Komisia legislatívno-právna o 16.00 h.

Štvrtok 7. júna

• Prvý ročník vedomostnej súťaže Človek – súčasť prírody, životné prostredie – súčasť človeka sa začína o 8.30 h v klubovni Považského osvetového strediska v Považskej Bystrici.
  • Materiály na júnové zasadnutie Zastupiteľstva TSK prerokuje o 14.00 h Komisia pre financie, rozpočet a investície.

Piatok 8. júna

• Výstavu majstrov remesiel Trenčianskeho a Zlínskeho kraja Remeslo bez hraníc sprístupnia o 17.00 h v Art centre synagóga v Trenčíne.
  • V KD Plevník – Drienové o 13,30 h vyhodnotia 10. ročník celoslovenskej literárnej súťaže o Cenu Dominika Tatarku.
  • Už 27. ročník družobnej výstavy výtvarníkov a fotografov regiónov Trenčín a Uherské Hradište Stretnutie – Setkání slávnostne sprístupnia o 17.00 h v Art centre synagóga v Trenčíne. Spoluorganizátorom je Trenčianske osvetové stredisko.
  • Slávnostné ukončenie Plachtárskych majstrovstiev ČR na letisku v Malých Bieliciach sa začína o 19.00 h. Súčasťou záverečného ceremoniálu bude aj vyhlásenie výsledkov súťaže.

Sobota 9. júna

• Už XXXII. ročník Trenčianskych folklórnych slávností sa začína o 11.00 h na Mierovom námestí v Trenčíne programom detských folklórnych súborov. Nasledovať budú programy folklórnych skupín i folklórnych súborov z Trenčína a okolia. Ako hosť vystúpi o 19.30 h súbor Karpaty z Bratislavy. Súčasťou bude celý deň aj Jarmok remesiel s predvádzaním výroby na Mierovom námestí.

Nedeľa 10. júna

• Už 90. narodeniny oslávi Dobrovoľný hasičský zbor v Kolačne v okrese Partizánske.
  • Krajská súťaž a prehliadka malých dychových hudieb Memoriál Jozefa Baroša sa začína o 14.30 h v areáli Pod smriečím v Hornom Lieskove. Spoluorganizátorom podujatia je Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici.