Prehľad očakávaných udalostí v 31. týždni

Pondelok 30. júla

• Predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH o 17,30 h na Mierovom námestí slávnostne otvorí Trenčianske historické slávnosti, ktoré s bohatým programom pre deti i dospelých potrvajú do 3. augusta.
  • Pred augustovým rokovaním Zastupiteľstva TSK sa stretnú členovia Komisie regionálneho rozvoja a cestovného ruchu pri Z TSK.

Utorok 31. júla

• V Lednických Rovniach budú rokovať členovia Komisie dopravy.

Streda 1. augusta

• Na Úrade TSK sa stretnú členovia Komisie školstva, kultúry, mládeže a športu a Komisie legislatívno-právnej.
  • V Kúpeľnej dvorane Trenčianske Teplice sa v rámci Hudobného leta o 19,00 h uskutoční koncert laureátov domácich a medzinárodných interpretačných súťaží pod názvom Fórum mladých umelcov.

Štvrtok 2. augusta

• Ako poslední sa pred rokovaním Zastupiteľstva TSK stretnú členovia Komisie pre financie, rozpočet a investície.

Piatok 3. augusta

• Na Mierovom námestí v Trenčíne vyvrcholia Trenčianske historické slávnosti, ktoré s podporou TSK organizuje SHŠ Wagus, n. o.
  • V rámci Hudobného leta sa v Kúpeľnej dvorane Trenčianske Teplice o 19,00 h predstaví Štúdio L + S s komédiou Prach.

Sobota 4. augusta

• V Kamenci pod Vtáčnikom odštartujú Majstrovstvá Slovenska v behu do vrchu.
  • Na Trenčianskom hrade o 10,00 h otvoria dvojdňové Trenčianske hradné slávnosti. Chýbať nebude historický šerm, lukostreľba, dobová hudba, ohňová show, predstavia sa divadielká, sokoliari, žongléri a ďalší umelci. Slávnostný galaprogram sa začne o 17,00 h. Obľúbené podujatie sa koná s podporou TSK.
  • V areáli futbalového štadióna v Drietome sa o 15,00 h začne 14. Drietomský festival dychových hudieb.

Nedeľa 5. augusta

• Na Trenčianskom hrade vyvrcholia Trenčianske hradné slávnosti.
  • V Pruskom sa budú konať Dni regionálnej kultúry XXXXV. Gavlovičovo Pruské. O 15,00 h sa vo Františkánskom kostole sv. Juraja začne Bohoslužba slova, o 17,45 h svätá omša.