Prehľad očakávaných udalostí v 39. týždni

Pondelok 24. septembra

• V Posádkovom klube v Trenčíne sa začína o 10.00 h slávnostné otvorenie nového akademického roka Trenčianskej univerzity A. Dubčeka.

Utorok 25. septembra

• Výstavu prác učiteľov a žiakov odboru Priemyselný dizajn zo SUŠ v Trenčíne slávnostne sprístupnia o 16.00 h v Mestskej veži v Trenčíne.

Streda 26. septembra

• Prehliadka šiestich rozprávkových filmov natočených na Slovensku Spoznaj Slovensko – svoju rozprávkovú krajinu sa začína o 9.00 h premietaním rozprávky Perinbaba v RKC Prievidza. Nasledovať bude o 11.00 h rozprávka Kráľ Drozdia brada. Ďalšie tri premietacie dni budú: 27. september, 1. a 2. október 2012.
  • Celoslovenské športové hry kresťanských seniorov Slovenska sa začínajú o 10.00 h v telocvični Pastoračného centra v Pruskom.

Štvrtok 27. septembra

• V miestnom kultúrnom stredisku v Hornej Strede slávnostne odhalia o 13.00 h pamätník MVDr. Jozefa Mareka.

Piatok 28. septembra

• Deň sociálnych služieb v TSK sa začína o 9.00 h v obchodnom dome Laugarício. Záštitu nad podujatím prevzal predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH, ktorý sa na podujatí zúčastní o 10.30 h.
  • Tradičný festival Ešte dúšok leta je tento rok venovaný Svetovému dňu cestovného ruchu. Na Námestí slobody v Prievidzi ho organizuje Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi. Podrobnosti v osobitnej tlačovej správe na tejto stránke.
  • Seminár pre podnikateľov Granty na podporu inovačných aktivít prostredníctvom projektov priemyselného výskumu experimentálneho vývoja sa začína o 9.30 h v zasadačke 226 v Úrade TSK.
  • Deň polície sa začína o 10.00 h na Ostrove v Trenčíne. Organizuje ho Krajské riaditeľstvo PZ SR.
  • Slávnostný večer pri príležitosti 20. výročia založenia Združenia informačných a poradenských centier mladých v SR sa začína o 17.00 h v Divadelnej sále Domu kultúry v Prievidzi. Súčasťou večera bude aj odovzdávanie ocenení. Na podujatí sa zúčastní aj riaditeľ Úradu TSK Ing. Vladimír Buzalka.

Sobota 29. septembra

• Európske finále silných mužov o Meč Matúša Čáka sa začína o 15.00 h na Ostrove v Trenčíne - Zamarovciach. Tejto súťaži bude predchádzať od 10.30 h finále detskej siláckej súťaže. Ceny víťazom oboch kategórií odovzdá podpredseda TSK. Ing. Milan Panáček cca o 18.00 h. Počas celého dňa – od 10.00 do 18.00 h - bude súčasťou podujatia aj prezentácia ľudových remesiel.

Nedeľa 30. septembra

• Benefičný koncert Dúha v srdci pre osoby s mentálnym a zdravotným postihnutím sa začína o 15.00 h v Novom Meste nad Váhom. Sprevádzať ho budú od 14.00 h aj náučné a tvorivé workshopy v Spoločenskej sále v bývalom kine Považan.