Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Prehľad očakávaných udalostí v 20. týždni

Pondelok 13. mája

  • Predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH, sa zúčastní zasadnutia Združenia SK8 v Košiciach.
  • Verejná knižnica Michala Rešetku v Trenčíne o 17,00 h uskutoční v spoločenskej miestnosti na Hasičskej ulici podujatie pre záujemcov o IT technológie Office 2013 s novinkami pre užívateľov Word, Excel 2013, ako aj pre správcov sietí.
  • Centrum tradičnej kultúry v Myjave pripravilo v dňoch 13. – 17. mája interaktívne výchovno-vzdelávacie podujatie zamerané na rozprávanie o ľudovom stravovaní a tradičných jedlách Ľudová strava myjavská 2013. Miestom konania je Turá Lúka  - Gazdovský dvor.

Utorok 14. mája

  • V sále RKC v Prievidzi sa o 17,00 h začne projekcia outdoorových filmov Prievidzské Horyzonty – festival dobrodružných filmov. Počas dvoch dní diváci môžu vzhliadnuť 13 kvalitných filmov svetovej i domácej produkcie, zachytávajúcich výnimočné ľudské výkony, radosť z aktívneho pohybu, krásy prírody a životy ľudí v iných krajinách. Špeciálna ponuka je určená pre školy – dopoludňajší program s vybranými titulmi pre žiakov ZŠ a SŠ.

Streda 15. mája

  • V Kultúrnom centre Dlhé Hony Trenčín sa o 13,30 h začína seminár Akadémie tretieho veku.
  • Noc literatúry s tromi netradičnými miestami, štyrmi čítajúcimi osobnosťami, piatimi zaujímavými literárnymi dielami a jedným večerom v Trenčíne pripravila Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne. Čítanie s pestrým sprievodným programom začína o 18.00 h na pešej zóne pred budovou Verejnej knižnice M. Rešetku na Jaselskej ulici (terasa kaviarne Da Vinci), pokračuje v Mestskej veži a vyvrcholí v Galérii a kaviarni Vážka na Mierovom námestí.

Štvrtok 16. mája

Piatok 17. mája

  • Na výstavisku EXPO CENTER a. s. v Trenčíne sa uskutoční 2. ročník výstavy cestovného ruchu regiónov SR a ČR REGION TOUR EXPO, ktorá potrvá do 19. mája.  Oficiálne otvorenie výstavy bude na nádvorí výstavného areálu o 10,00 h s príhovorom predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja MUDr. Pavlom Sedláčkom, MPH, a hejtmanom Zlínskeho kraja MVDr. Stanislavom Mišákom, keďže partnermi výstavy sa stali Trenčiansky samosprávny kraj a Zlínsky kraj. Účastníkom sa prihovorí aj generálny riaditeľ ČCCR Czech Tourismu Ing. Rostislav Vondruška, rektor Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne doc. Ing. Jozef Habánik, PhD. a ďalší hostia. Súčasťou otvorenia bude ocenenie víťazov súťaže TSK „Najlepší podnikateľský zámer“. O 10,45 h sa uskutoční brífing s predsedom TSK a ocenenými osobnosťami CR. O 13,00 h bude nasledovať seminár pod záštitou predsedu TSK MUDr. Pavla Sedláčka, MPH na tému "Places of Peace Route project development of tourist routes in  Europe  - Projekt Európskej cesty miest mieru - rozvoj turizmu v Európe. Prednášať bude Dr. Apolónia Rodrigues z Portugalska, projektová koordinátorka ENPP - Medzinárodnej asociácie miest mieru v Seminárnej miestnosti v pavilóne č. 7. Počas výstavy je pripravený bohatý sprievodný program so zaujímavými seminármi, ako aj ukážky gastronómie, ochutnávka moravských vín, tradičná dedinská zabíjačka, či vystúpenia folkloristov a dychovej hudby.
  • Pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatok 2013 organizuje Krajský pamiatkový úrad Trenčín  Príbeh obnovy trenčianskeho farského kostola ako sa reštauruje kultúrna pamiatku - prezentáciu kultúrnej pamiatky rímskokatolíckeho farského kostola Narodenia Panny Márie v Trenčíne s prednáškami a prehliadkou s lektorským výkladom. Začiatok je o 9,30 h.
  • O 16,00 h v Prievidzi na Námestí slobody otvoria Prievidzské mestské dni, ktoré potrvajú do 18. mája.

Sobota 18. mája

  • Aj tento rok sa kultúrne zariadenia v pôsobnosti TSK zapoja k Noci múzeí a galérií. Za symbolické jedno euro budú môcť Trenčania navštíviť Trenčiansky hrad, Katov dom, Karner sv. Michala, Mestskú vežu, Trenčianske múzeum, Galériu M. A. Bazovského , ale aj  vyhliadkovú vežu Piaristického gymnázia. Od 10,00 h do 22, 00 h budú otvorené stále expozície Trenčianskeho múzea, Katov dom, Karner svätého Michala i Trenčiansky hrad. V tom istom čase Galéria M.A. Bazovského ponúkne Rendezvous s umením so spoločnými prehliadkami výstav, prehliadkou študentských filmov či workshopmi s fotografom Radovanom Stoklasom a výtvarníkom Jozefom Vydrnákom. Vstupné 1 € návštevníci zaplatia iba v jednej z týchto inštitúcií, do ostatných bude vstup so vstupenkou zdarma.
  • Na Mierovom námestí v Trenčíne sa o 14,00 h začne  srdečná kampaň Trenčianskej nadácie Človiečik na Korze so srdcom na dlani a živé Človeče nehnevaj sa.
  • V KD v Dežericiach sa o 14,00 h uskutoční Dežerická cifrovačka – 4. ročník stretnutia heligonkárov.
  • V Športovej hale  v Považskej Bystrici sa uskutoční Považskobystrický pohár v diskotancoch. Začiatok je o 8,00 h, zabezpečuje  POS.

Nedeľa 19. mája

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK