Prehľad očakávaných udalostí v 21. týždni

Pondelok 20. mája

• Pracovná porada riaditeľov dvanástich kultúrnych zariadení v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK sa začala o 9.00 h v zasadačke odboru kultúry v Úrade TSK.

Utorok 21. mája

• Festival moderného tanca sa začína od 12.00 h v Dome kultúry v Handlovej

Streda 22. mája

• Slávnostné zhromaždenie pri príležitosti 20. výročia založenia Zväzu vojakov z povolania sa začína v Posádkovom klube v Trenčíne o 10.00 h.
  • Slávnostné odovzdávanie titulu Múzeum roka 2012 sa začína v priestoroch Dvorany mK SR v Bratislave o 14.00 h.

Štvrtok 23. mája

• Výstavu bábok v stredovekých a renesančných odevoch Z kráľovských dvorov sprístupnia o 16.00 h v Katovom dome v Trenčíne.

Piatok 24. mája

• Výsledky 11. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže O cenu Dominika Tatarku slávnostne vyhlásia o 13.30 h v Kultúrnom dome v Plevníku-Drienovom.
  • Výstavu intermediálnej tvorby mladých výtvarníkov V procese slávnostne sprístupnia o 17. 00 h v Galérii Regionart pri RKC v Prievidzi.
  • Krajské kolo súťažnej prehliadky hudobných žánrov s postupom na celoštátne kolo Strunobranie sa začína o 17.00 h v Galérii Regionart pri RKC v Prievidzi.
  • Rozprávanie s premietaním fotografií Zbaľ sa a poď do Austrálie sa začína o 18.00 h v ZUŠ Imra Weinera Kráľa v ateliéri Milana Sládka v Považskej Bystrici.

Sobota 25. mája

• V amfiteátri obce Krivosúd-Bodovka o 14.00 h slávnostne otvoria už XI. ročník slovenského festivalu seniorských folklórnych súborov Kým žiješ, spievaj. K účastníkom sa prihovorí aj predseda TSK MUDr. Pavol Sedláček, MPH.
  • Nultý ročník víkendového stretnutia umelecky nadaných žiakov ZŠ a SŠ z regiónu Považia Duchajovej jablonka sa začína o 9.00 h pred evanjelickou farou v Lazoch pod Makytou, pokračovať bude v Škole v prírode a v Dome histórie v Lazoch pod Makytou do nedele do 20.00 h. Spoluorganizátorom je Považské osvetové stredisko.