Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

13,5 milióna eur do vodného hospodárstva v Trenčianskom kraji

Budovanie a rekonštrukcia vodovodov, kanalizácií, čistiarní odpadových vôd, budovanie, rekonštrukcia a intenzifikácia vodárenských zdrojov a ostatné oprávnené aktivity v rámci výzvy majú za cieľ zvýšiť podiel obyvateľstva so zlepšeným zásobovaním pitnou vodou a odvádzanie a čistenie odpadových vôd verejnou kanalizáciou bez negatívnych dopadov na životné prostredie.

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) ako sprostredkovateľský orgán pre IROP oznamuje oprávneným žiadateľom, že výzva IROP-PO4-SC421-2016-2 pre oblasť vodovodov, kanalizácií bola uverejnená dňa 14.03.2016.

Výzva je otvorená a uplatňuje sa dvojkolový proces výberu projektov. Žiadateľ najskôr predloží na TSK projektový zámer, ku ktorému TSK vydá hodnotiacu správu. Hodnotiaca správa projektového zámeru je povinnou prílohou k žiadosti o NFP, ktorú žiadateľ následne predkladá spolu s ďalšími prílohami (napr. stavebne povolenie, dokumentácia) na MPRV SR. Výzvu na predkladanie projektových zámerov vyhlási TSK v priebehu mesiacov apríl/máj 2016. Uzavretie prvého hodnotiaceho kola pre žiadosti o NFP bude 30.10.2016.

Alokácia na projekty v rámci TSK je vo výzve stanovená na 13 501 315,18 eur (alokácia Európskeho fondu regionálneho rozvoja).

Na stránke TSK nájdete stručnú informáciu o výzve, kto sú oprávnení žiadatelia, aké sú oprávnené aktivity v rámci výzvy a iné. Celá výzva je uverejnená na stránke MPRV SR.

autor: aj
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK