Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

5. ročník fotografickej súťaže na hornej Nitre pozná víťazov

V nedeľu 28. februára 2016 sa v obchodnom centre Korzo v Prievidzi uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie 5. ročníka fotografickej súťaže „Horná Nitra mojimi očami 2015“ spojené s vernisážou výstavy najlepších fotografií.

5. ročník potvrdil narastajúci záujem o fotografickú súťaž, ktorá je určená pre všetkých, ktorí radi fotia, pochádzajú z hornej Nitry, alebo majú k tomuto regiónu blízky vzťah. Tento rok svoje diela prihlásili aj milovníci fotografovania žijúci mimo územia hornej Nitry, či dokonca z ďalekého Chorvátska, kde žije už niekoľko generácií potomkov Slovákov, ktorí kedysi dávno odišli z tohto regiónu za prácou na Dolnú Zem.

Trenčiansky samosprávny kraj v rámci svojho dotačného systému podporuje súťaž už 4 roky a 5. ročník fotografickej súťaže podporil finančnou čiastkou 1000 eur. Ceny odovzdával riaditeľ Domu Matice slovenskej v Prievidzi Vlastimil Uhlár spolu s podpredsedom Trenčianskeho samosprávneho kraja Richardom Takáčom, ktorý označil projekt za jedinečný v tom, že vo výraznej miere prospieva k propagácii zaujímavostí a krás Trenčianskeho kraja.

Súťažilo sa v 3 kategóriách: I.Ľudové zvyky a tradície“, II. „Historické pamiatky a ľudová architektúra“ a III. „Príroda“, z ktorých, tak ako po minulé ročníky, bola najobľúbenejšou kategóriou „Príroda“, do ktorej bolo prihlásených najviac, celkovo 156 fotografií. Do súťaže sa prihlásilo 102 fotografov s celkovo 342 fotografiami, z ktorých 55 najlepších súťažných fotografií, ktorú zostavila odborná porota, si môže verejnosť pozrieť v nákupnom centre Korzo Prievidza do 31. marca 2016.

Víťazi v každej súťažnej kategórii získali pobyt na Salaši Kľak, výhercovia druhých a tretích miest si odniesli darčekové poukazy na vyhotovenie fotoproduktov, knižné ceny, predplatné časopisu Krásy Slovenska a iné. Víťazov si môžete pozrieť v priloženej výsledkovej listine.

Súťaž zorganizovali Dom Matice slovenskej v Prievidzi a Miestny odbor Matice slovenskej v Prievidzi a celý program spríjemňovala hudba skupiny WEBERS.

Informácie o súťaži uverejnil TASR a nájdete ich tu.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK