Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Aktivity v rámci projektu Spoza brány k politikom pokračujú aj v lete

Partnera projekt našiel aj v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) a v jeho županovi Jaroslavovi Baškovi, ktorý projekt štartoval spoločne s jeho organizátormi. Úsilím všetkých zúčastnených je podporovať rozvoj kompetencií mládeže z domova Detské Mestečko Zlatovce, hendikepovaných detí a mládeže žijúcej s rodičmi a aj klientov Domova sociálnych služieb Adamovské Kochanovce, ktorý je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), so snahou nadviazať na projekt Vytvorenie podmienok pre Deinštitucionalizáciu, pre ktorý župa vytvorila projektovú radu už v roku 2015.

Projekt naplánovaný na dva roky má za sebou prvý polrok. Aktivitami však pokračuje aj v priebehu leta. Jednej z nich sa v piatok 15. júla 2016 zúčastnil aj predseda TSK. Za približne dvadsiatkou mládežníkov, ktorí svoje zručnosti v úzkom komunitnom kruhu posilňovali na Kykule (časť obce Chocholná – Velčice), župan dorazil na bicykli. Stretnutie s klientmi a účastníkmi projektu absolvoval v neformálnom prírodnom prostredí, no zároveň si našiel priestor aj na debatu s realizačným tímom projektu. „Úlohou občianskeho združenia Silnejší slabším je naviesť zapojené deti na tú správnu cestu do budúcna, aby napr. vedeli, aké veci si môžu vybaviť a kde a  pomôcť im začleniť sa do spoločnosti zdravých ľudí. Preto sa TSK rozhodol prostredníctvom Krajského centra voľného času v Trenčíne (KCVČ) podporiť toto združenie a aktivity, ktoré majú na tieto dva roky naplánované,“ povedal župan Baška.

Počas trojdňového školenia v prírodnom prostredí si prítomné deti a mládež vďaka krajskej koordinátorke pre prácu s mládežou Silvii Štefánikovej a koordinátorke projektu Emílii Šprtlovej osvojili niekoľko zručností a tiež nových vedomostí. Pre trenčianskeho župana, ktorý spolu s ďalšími zamestnancami Úradu TSK absolvoval cyklonávštevu myjavských a staroturanských kopaníc, si okrem komorného kultúrneho programu prichystali aj interaktívny tanečný workshop. Župan Jaroslav Baška každého účastníka projektu podporil aj malým darčekom.

autor: vr

Fotogaléria

DAY3 (1)
DAY3 (18)
DAY3 (20)
DAY3 (21)
DAY3 (24)
DAY3 (25)
DAY3 (26)
DAY3 (27)
DAY3 (28)
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK