Cezhraničná spolupráca opäť témou na Trenčianskej župe

Napojenie na významné objekty záujmu v cestovnom ruchu, potenciál podpory turizmu a medzinárodný charakter. Také sú niektoré z kritérií, ktoré musia spĺňať cestné komunikácie rekonštruované v rámci cezhraničných projektov. O spoločných cezhraničných aktivitách a plánovaných projektoch dnes na Trenčianskej župe rokovala približne dvadsiatka zástupcov Odboru dopravy a Odboru regionálneho rozvoja Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK), Zlínskeho kraja, Riaditeľstva ciest Zlínskeho kraja a Správy ciest TSK.

Prítomných úvodným slovom privítal riaditeľ Úradu TSK Juraj Gerlici. „Pozemné komunikácie sú prvou vecou, ktorú si všimne každý návštevník a turista, keď prekročí hranicu, preto je našou povinnosťou udržiavať cesty v kvalitnom stave. Teším sa, že cezhraničná spolupráca funguje na veľmi dobrej úrovni,“ povedal na margo už existujúcej kooperácie medzi TSK a Zlínskym krajom, ktoré spája spoločná štátna hranica.

„Pracovné stretnutie sa uskutočnilo k príprave cezhraničných projektov Rekonštrukcia cesty III/1223 hranica ČR – Zemianske Podhradie a Rekonštrukcia cesty III/1922 hranica ČR – Červený Kameň v rámci Operačného programu INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika 2014-2020. Cieľom bola prezentácia projektových dokumentácií uvedených projektov a možnosť prípravy spoločných cezhraničných projektov,“ informovala Andrea Molnárová z Odboru regionálneho rozvoja Úradu TSK a dodala, že na oba projekty sú v programe NTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika 2014-2020 alokované približne 3 mil. €.

Na záver sa partneri dohodli, že budú naďalej úzko spolupracovať, tak aby boli projekty kvalitne pripravené na úspešnú realizáciu.

-vr-