Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Hodové slávnosti v Bobote sa vydarili, nechýbalo sférické kino ani futbalové zápasy

Posledný septembrový víkend sa v obci Bobot niesol v duchu hodových osláv. Hlavnou myšlienkou hodov bolo ukončenie letného obdobia a spoločná zábava obyvateľov a rodákov z obce a návštevníkov z okolitých obcí.

Organizátori na čele so starostkou obce Dankou Ďuriačovou si pre návštevníkom pripravili zaujímavý dvojdňový kultúrno-športový program. Hodové slávnosti začali turnajom prípraviek, kde sa predstavili mužstvá Bobot, Horňany, Neporadza, Svinná, Soblahov a Veľká Hradná. Pre deti bolo pripravené dopravné ihrisko, ktoré bolo rozložené na miestnom multifunkčnom ihrisku. Netradičnou novinkou hodov bolo sférické kino, v ktorom sa premietali 3D filmy.

Sobotňajšieho slávnostného otvorenia v Kultúrnom dome sa zúčastnil predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „Som veľmi rád, že obce si raz do roka organizujú takéto slávnosti. Myslím, že je to príležitosť nielen pre súčasných obyvateľov obce, ale aj pre rodákov. Tí môžu zaspomínať na staré dobré časy, majú možnosť porovnať, čo sa za tie roky v obci zmenilo. Hody sú ale hlavne o tom, aby sa ľudia dobre zabavili a oddýchli si,“ uviedol predseda TSK.

Hodové slávnosti v nedeľu pokračovali slávnostnou svätou omšou s vysluhovaním sviatosti birmovania v Kostole sv. Mikuláša, vystúpením Folklórneho súboru Rozvadžan a kúzelníckym interaktívnym programom. Pripravená bola aj ukážka remesiel ako čipkárstvo či opletanie drôtov. Hodové slávnosti v Bobote sa tento rok uskutočnili aj s finančnou podporou TSK.

autor: mp

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK