Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Na priemyselnom Považí pribudol nový výrobca gumárenských strojov

Spoločnosť MESNAC European Research and Technical Centre patrí celosvetovo medzi najväčších výrobcov gumárenských strojov. Jedným z dôvodov čínskej spoločnosti založiť na Slovensku pobočku bola skutočnosť, že v roku 2009 došlo k zrušeniu spoločnosti Conti Machinery Púchov. Spoločnosť MESNAC využila tento zánik na založenie prvej výskumno-výrobnej pobočky mimo územia Činy.

Slávnostného otvorenia nových vývojových a montážnych priestorov sa zúčastnili viceprezident spoločnosti MESNAC Karol Vanko, veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky na Slovensku Lin Lin spoločne s čínskou delegáciou, župan Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, poslanec Zastupiteľstva TSK a starosta obce Milan Berec. Medzi hosťami nechýbali významní podnikatelia z Trenčianskeho kraja či zamestnanci spoločnosti MESNAC. „Čínsky výrobca MESNAC nám vytvoril výborne podmienky na to, aby sme mohli robiť to, čo vieme. Vyvíjať, vyrábať a predávať stroje pre gumárenský priemysel. V novej hale budeme vyrábať predovšetkým nové konfekčné stroje, nákladné konfekčné stroje a osobné hydraulické lisy,“ povedal na úvod Karol Vanko. MESNAC v Trenčianskej Teplej má približne 30 zamestnancov, ktorí pracujú na viacerých projektoch.

V rodnej čínštine predniesol príhovor veľvyslanec Čínskej ľudovej republiky na Slovensku Lin Lin: „Výskumné centrum firmy MESNAC na Slovensku je vzorovým príkladom novátorstva a rozvoja priemyslu. Sedem rokov histórie tohto vývojového centra na Slovensku prinieslo firme MESNAC ducha inovácií a ducha neustáleho rozvoja v oblasti priemyslu, čo je veľkým prísľubom do budúcnosti, že sa tu ľudia budú naďalej snažiť prispievať do oblasti gumárenského priemyslu.“ Bez pomoci čínskeho investora by nové vývojové a montážne priestory nemohli v Trenčianskej Teplej vzniknúť. „Toto je reálny projekt čínskych investorov na Slovensku. Myslím si, že to je investícia do know-how, ktoré Slovensko naozaj má. Táto firma potvrdzuje to, že máme u nás vzdelaných a skúsených ľudí. Spoločnosti želám, aby v nových priestoroch fungovala tak dobre, ako doteraz, uviedol župan TSK Jaroslav Baška.

Po bloku príhovorov nasledovalo prestrihnutie pásky. Nožníc sa chopili Karol Vanko, veľvyslanec Lin Lin a predseda TSK Jaroslav Baška. Spoločne tak symbolicky otvorili nové priestory spoločnosti MESNAC. Pre návštevníkov boli pripravené ukážky bojového umenia Wu shu a  prehliadka priestorov novej budovy.

autor: mp

Fotogaléria

IMG_6047
IMG_6060
IMG_6083
IMG_6090
IMG_6114
IMG_6120
IMG_6178
IMG_6226
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK