Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Nový turistický portál Trenčianskeho kraja

Krajská organizácia cestovného ruchu Trenčín región prichádza s webovým portálom, ktorý zhromažďuje informácie o turistickej ponuke Trenčianskeho kraja na jednom mieste: www.trencinregion.sk. Portál je určený všetkým, ktorí chcú navštíviť túto turistickú destináciu, ale aj domácim, ktorí možno ani netušia, čo všetko doma majú.

Najdôležitejším cieľom nášho portálu je informovať širokú verejnosť o turistickej ponuke Trenčianskeho kraja,“ uviedol predseda krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región Juraj Gerlici. Informácie postupne vytvoria digitálnu mapu trenčianskeho regiónu, turistom poskytnú množstvo užitočných noviniek a urýchlia rozhodovanie, kde stráviť voľný čas, či kam sa vybrať na výlet. Poskytovateľom služieb v cestovnom ruchu zasa ponúkajú bonus, možnosť vlastnej prezentácie. Ako doplnil: „Návštevník webu tu nájde tipy na výlet, poznávanie hradov, pamiatok, prírody, zaujímavé cyklotrasy, pozvánky na podujatia, ale aj ucelený kalendár podujatí na celý rok. Obsahovo a tematicky sa na webe „nájde“ každá cieľová skupina. Rodiny s deťmi, športovci, turisti, seniori, vyznávači histórie, gastronómie, romantiky, mladí ľudia... Pestrá a informačne nabitá ponuka z nášho kraja je na podnose, stačí si len vybrať.“

V porovnaní s podobnými turisticko–informačnými web portálmi pridáva www.trencinregion.sk zaujímavú novinku. Je prvou slovenskou lastovičkou, ktorá doslova „otvára“ web podnikateľom v oblasti cestovného ruchu. Priamo ich zapája do tvorby, kreovania a prezentácie ponuky na webe. Sami si môžu na portáli vytvoriť profil a prezentovať informácie o svojom zariadení – aktuálnu ponuku, novinky a pripravované podujatia. „Chceme sa priblížiť zahraničným portálom ako booking, tripadvisor či airbnb. Podnikateľom ponúkame možnosť spoločne sa podieľať nielen na propagácii destinácie, ale aj na tvorbe produktov, ktoré ju turisticky zatraktívnia. Web sa vďaka informáciám od podnikateľov stáva inovatívny, informačne komplexnejší a aktuálny. Takto získané informácie o najnovších produktoch, službách či podujatiach posúvame ďalej verejnosti,“ doplnila výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región Eva Frývaldská.

Nezanedbateľnou výhodu portálu je jeho responzívnosť, web je dobre čitateľný na telefóne či tablete, čím spĺňa najnovšie požiadavky užívateľov telefónnych či iných elektronických zariadení. Aktuálne informácie o podujatiach a tipy na výlet si tak záujemcovia môžu prečítať priamo v smartfóne pri cestovaní po kraji.

autor: EF
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK