Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Obce Lazany, Seč a Nevidzany v Prievidzskom okrese hodovali

Počas druhého septembrového víkendu oslavovali občania v obci Lazany, Seč a Nevidzany v okrese Prievidza hody. V Lazanoch sa konal už 7. ročník Lazianskych hodov, súčasťou ktorých boli tento rok aj oslavy 586. výročia prvej písomnej zmienky o obci. V obci Seč bol na programe Deň Sečanov a v Nevidzanoch si ľudia užívali sviatočnú atmosféru počas 10. ročníka Nevidzianskych hodových slávností.

Podujatí sa osobne zúčastnil i predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. ,,Vždy veľmi rád prídem na hodové slávnosti, ktoré organizujú jednotlivé obce. Aj napriek tomu, že leto už skončilo, v jednotlivých obciach kraja sa aj v septembri koná veľa podobných podujatí. Je vidieť, že aj tu, na hornej Nitre, to žije. Chcem poďakovať starostom jednotlivých obcí za organizáciu a prípravu týchto hodových slávností,“ uviedol na margo 3 podujatí v Prievidzskom okrese trenčiansky župan. Občanom poprial do budúcnosti všetko dobré. Príjemnú atmosféru na oslavách vytvorili vystúpenia rôznych folklórnych skupín, ľudia si mohli pochutiť aj na tradičných hodových špecialitách. Podujatia v Seči a Nevidzanoch podporil TSK zo svojho dotačného systému.

Hody v obciach organizačne zastrešili obce, resp. vedenie obcí na čele so starostkou Lazian Janou Matiaškovou, starostom Seče Antonom Vreckom a starostkou Nevidzian Beatou Vreckovou. Užiť si atmosféru Lazianskych hodov v športovom areáli v obci prišiel aj riaditeľ Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Prievidzi Radko Gavliak a poslanec Mestského zastupiteľstva v Prievidzi Martin Lukačovič.

autor: pš

Fotogaléria

Lazany1
Lazany2
Lazany3
Nevidzany1
Nevidzany2
Nevidzany3
Seč1
Seč2
Seč3
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK