Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Pokračujúce investície TSK do školstva neobídu ani SPŠ v Dubnici nad Váhom: Priemyslovka dostala novú strechu a okná, Domov mládeže vykurovanie

Medzi ciele projektu Zelená župa, ktorý Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) odštartoval už minulý rok, patrí aj efektívne nakladanie s energetickými zdrojmi. Pomôcť k tomu majú opatrenia, ako zatepľovanie či energeticky výhodné rekonštrukcie jednotlivých častí budov. Strednej priemyselnej škole (SPŠ) v Dubnici nad Váhom, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti TSK, z tohto dôvodu pribudli z rozpočtu TSK nové okná, pretože staré okná už opotrebovaním a dlhovekosťou nespĺňali svoje základné funkcie.

Keďže elektroinštalácia, vykurovanie a strecha školy boli taktiež v nevyhovujúcom stave, bola potrebná ich rekonštrukcia. Zatekanie do priestorov, v ktorých prebiehalo vyučovanie a kde sa združovali žiaci, si vyžiadalo rekonštrukciu strechy i strešných svetlíkov. Nová asfaltová strecha pribudla študentom a pedagógom školy aj na dielňach, v ktorých sa nachádzajú pracovné pomôcky a stroje.

Rekonštrukcia kotolne na Domove mládeže s vlastným kondenzačným kotlom na zemný plyn priniesla aj doplnenie tepelného čerpadla a solárnych panelov. Technologické vybavenie kotolne rozšírili tiež nové technológie na meranie a vyregulovanie.

Pôvodné ihrisko v areáli SPŠ nahradí nové, multifunkčné

Študentom Strednej priemyselnej školy v Dubnici nad Váhom pribudne z rozpočtu TSK aj nové multifunkčné ihrisko. Ihrisko s celkovým rozmerom 42x22 m, ktoré zo svojho rozpočtu vybudoval TSK, má okrem mantinelu a ochranných sieťok do výšky 3 m aj umelé osvetlenie. Študentom je navyše k dispozícii aj nový bežecký ovál dĺžky 160 m, bežecká dráha na 60 m s pieskovým doskočiskom a basketbalové ihrisko s rozmermi 28x15 m. Nové multifunkčné ihrisko nahradilo spevnenú plochu s asfaltovým povrchom, ktorá časom a vplyvom poveternostných podmienok už nevyhovovala požiadavkám na športové vyžitie mládeže. Cena za dielo predstavuje sumu takmer 250 tisíc eur. 

Zdroj: Ing. Beáta Tichá (Oddelenie investícií, životného prostredia a územného plánovania)

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK