Prehľad očakávaných udalostí v 33. týždni

Pondelok, 15. august 2016

Verejná knižnica M. Rešetku v Trenčíne, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva  pondelok  15. augusta 2016 a vo štvrtok 18. augusta 2016  od 10.00 h do 16.00 h navštíviť Letnú čitáreň vo dvore Verejnej knižnice M. Rešetku v Trenčíne na Jaselskej ulici 2. Vyskúšajte si čítanie kníh, novín, časopisov pod holým nebom v centre Trenčína. Letná čitáreň bude otvorená do 8. septembra 2016.

Prázdninové leto v knižnici môžete zažiť v Hornonitrianskej knižnici v Prievidzi, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj v pondelok 15. augusta 2016 a vo štvrtok 18. augusta 2016 od 10.00 h do 12.00 h. Pondelkovou témou sú Rozprávky o veľkých námorníkoch a štvrtkovou témou je Tour de kniha.

Utorok, 16. august 2016

Na Letné fotoworkshopy pre deti pozýva Galéria Miloša A. Bazovského v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja. Prvý workshop Luminografie na ktorom budú deti kresliť svetlom začína v utorok 16. augusta 2016 od 9.00 h v Galérii Miloša A. Bazovského v Trenčíne.

Streda, 17. august 2016

Hornonitrianske múzeum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva v stredu 17. augusta 2016 od 10.00 h do 12.00 h na letnú tvorivú dielňu z cyklu Prázdninové stredy v múzeu. Témou je Hračky našej babky. Znovuzrodenie pohyblivých hračiek z (ne)dávnych čias môžete zažiť v Hornonitrianskom múzeu v Prievidzi.

Štvrtok, 18. august 2016

Slovenské banské múzeum a Expozícia uhoľné baníctvo na Slovensku pozývajú zažiť Prázdninové štvrtky v múzeu. Každý štvrtok počas prázdnin od 9.00 h do 12.00 h so vstupným 3 eura na osobu. Tento štvrtok je na programe Zábavný pracovný list – Pracovné nástroje v bani. Výroba pracovných nástrojov papierovou technikou. Zahrať sa a zasúťažiť si môžete v Slovenskom banskom múzeu v Handlovej.

Vystúpenie folklórnych kolektívov a sólistov spojený s prezentáciou účastníkov letného hudobného a tanečného tábora Muziganské Priepasné sa uskutoční od štvrtku 18. augusta 2016 do piatku 19. augusta 2016 v amfiteátri za obecným úradom v Priepasnom. Podujatie organizuje Centrum tradičnej kultúry v Myjave v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Od štvrtku 18. augusta 2016 do nedele 21. augusta 2016 sa uskutoční v letný hudobný a tanečný tábor Muziganska škola & Škola tančenia. Tábor je zameraný na interpretačné štýly západného Slovenska. Podujatie v Priepasnom organizuje Centrum tradičnej kultúry v Myjave v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Piatok, 19. august 2016

Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj, pozýva na Tvorivé dielničky pre deti: Diel(ň)a slávnych. Podujatie pre detičky a ich mamičky sa uskutoční v piatok 12. augusta 2016 od 9.00 h do 11.00 h v sále Regionálneho kultúrneho centra v Prievidzi. Témou dielne bude Juraj Jánošík (škola ľudového tanca, obrazy z hrachu).

Obec Diviaky Nová Ves a Regionálne kultúrne centrum v Prievidzi v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja organizuje od piatku 19. augusta 2016 od 20.00 h do nedele 21. augusta 2016 Novianske dni. Pripravená je súťaž požiarnych družstiev rudnianskej doliny, cvičenie zumby, výstava zbraní a výstroje z 2. sv. vojny, pietny akt pri príležitosti 72. výročia SNP a mnoho ďalšieho. Podujatie sa koná s podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Od piatku 19. augusta 2016 od 17.00 h do soboty 20. augusta 2016 sa uskutoční v Brezovej pod Bradlom Jubilejný 25. Brezofský jarmek – Slávnosti sváka Ragana. Vystúpia Folklórny súbor Brezová, Ľudová hudba M. Dudíka, skupina VOLUME, Michal David revival a The Beatles Collection band z Českej republiky a mnoho ďalších.

Sobota, 20. august 2016

Nočná prehliadka Trenčianskeho hradu spojená s dramatizáciou príbehu Kat Jakub sa uskutoční v sobotu 20. augusta 2016 od 20.00 h do 24.00 h na Trenčianskom hrade. Podujatie pripravilo Trenčianske múzeum v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja.

Občianske združenie HODOČU pozýva v sobotu 20. augusta 2016 od 12.00 h na kultúrno-spoločenské podujatie Držkovská držka 2016 – Majstrovstvá vo varení držkovej, ktoré sa uskutoční v Horných Držkovciach.

Príďte na preteky dračích lodí obcí, firiem a výkonnostných teamov Prebudenie Draka 2016, ktoré sa uskutoční v sobotu 20. augusta 2016 od 8.00 h v autokempingu Ostrov v Trenčíne. Pre návštevníkov je pripravený kultúrny a zábavný program.

Obec Krajné pozýva na Hrané leto v krajnom, ktoré sa uskutoční v sobotu 20. augusta 2016 o 9.30 h v Krajnom. Pripravená je výstava poľnohospodárskej techniky – novej i pôvodnej, bábkové divadlo a letné kino. Podujatie podporuje Trenčiansky samosprávny kraj.

Trenčianske múzeum v Trenčíne, ktorého zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj pozýva v sobotu 20. augusta 2016 od 20.00 h do 23.00 h na Báthoryčkin súd. Nočná prehliadka Draškovičovského kaštieľa v Čachticiach je spojená s dramatizáciou súdu s Alžbetou Bátoriovou. Podujatie sa koná v Draškovičovskom kaštieli v Čachticiach.

Obec Košeca pozýva na Hody v Košeci, ktoré sa uskutočnia od soboty 20. augusta 2016 do nedele 21. augusta 2016. Hlavné oslavy sú na programe v nedeľu poobede v priestoroch športového areálu.

Nedeľa, 21. august 2016

Považské osvetové stredisko v Považskej Bystrici v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja pozýva na 16. Tradičné Lednické dožinkové slávnosti. Podujatie sa uskutoční 21. augusta 2016 o 13.30 h v amfiteátri pod hradom v Lednici.

autor: mp