Príďte povzbudiť mažoretky na Majstrovstvá Európy do Púchova

V dňoch, keď vrcholia futbalové Majstrovstvá Európy a milióny športových fanúšikov s napätím očakávajú nedeľňajší finálový zápas, mesto Púchov sa stalo hostiteľom iných, nemenej významných Majstrovstiev Európy (ME). V poradí 13. ročník Majstrovstiev Európy v mažoretkovom športe sa v roku 2016 koná v jednom z 18 miest Trenčianskeho kraja – v Púchove.

ME v mažoretkovom športe dnes oficiálne odštartovali za účasti predsedu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslava Bašku, primátora mesta Púchov Rastislava Heneka, prezidentky Svetovej asociácie mažoretkového športu Željky Banović, prezidentky Asociácie mažoretkového športu na Slovensku Eleny Martinkovej a ďalších predstaviteľov regionálnej samosprávy či jednotlivých mažoretkových súborov. Počas otváracieho ceremoniálu ME sa spolu predstavili súbory z 12 krajín Európy (Rakúsko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Bulharsko, Česko, Poľsko, Rusko, Srbsko, Slovensko, Maďarsko, Taliansko, Slovinsko). Súťažiť sa bude vo viacerých kategóriách od štvrtka do nedele (7. – 10. júl 2016).

Predseda TSK Jaroslav Baška vyjadril radosť nad tým, že Púchov je hostiteľom ME: ,,Vždy, keď sa konajú ME alebo podujatie podobného charakteru, je to česť pre organizátorov. Som preto veľmi rád, že aj TSK mohol podporiť toto významné európske podujatie. Mažoretkový šport je športom, ktorý je na Slovensku preferovaný, najmä na základných a stredných školách.“ Trenčiansky župan zároveň pozval súťažiacich na prehliadku zaujímavých miest v kraji – odporučil napríklad návštevu Trenčianskeho a Považského hradu.

Pokiaľ ešte nemáte plány na druhý prázdninový víkend, navštívte mesto Púchov a zažite aj vy neopakovateľnú atmosféru ME v mažoretkovom športe, počas ktorých môžete uvidieť v akcii takmer 100 mažoretkových súborov. Medzi inými napríklad aj mažoretkový súbor z CVČ Včielka NELLY Púchov, ktorého členky sú majsterkami Európy a sveta vo viacerých kategóriách. Pre viac informácií k ME v mažoretkovom športe 2016 stačí kliknúť aj na webové sídlo Asociácie mažoretkového športu na Slovensku.

autor: pš