Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Seniori spoznávali prírodu v rámci náučno-turistického zrazu

V krásnej prírode pod Inovcom sa dôchodcovia zo Selca a okolitých dedín zúčastnili okresného náučno-turistického zrazu.

Okolie obce Selec je ideálnym miestom na turistiku. Známe je vodnými prameňmi, pričom najznámejším minerálnym prameňom je Kyselka. Prevažná časť obce je pokrytá zväčša lesmi. V horskom prostredí Seleckej doliny sa uskutočnil 15. okresný náučno-turistický zraz seniorov. Turistické podujatie organizovala Okresná organizácia Jednoty dôchodcov na Slovensku v Trenčíne a ZO JDS Selec. 

Zraz otvorila predsedníčka OV JDS Emília Plšková. „Teší ma, že sme sa tu mohli všetci stretnúť. Každoročným cieľom týchto podujatí je poznávanie histórie a súčasného života obce, v ktorej sa zraz koná,“ uviedla s poďakovaním trenčianskemu županovi za podporu. 

Na turistiku do prírody sa vybralo 120 dôchodcov, ktorých viedlo 19 účastníkov z organizačného výboru. Naplánované boli 3 turistické trasy okolo Selca pod Považským Inovcom. Najdlhšia trasa merala 5 km.

Pozvanie prijal aj župan Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška. „V minulosti som sa zúčastnil krajského turistického zrazu, ale mal som problém stíhať niektorým seniorom,“ podotkol s humorom a pokračoval vážnejšie: „Som rád, že sa seniori spoločne stretávajú nielen počas turistických zrazov, ale aj počas celého roka, napríklad na Akadémii tretieho veku, prípadne pri iných kultúrnych alebo spoločenských podujatiach. Svedčí to o tom, že sa seniori snažia žiť aktívne, spoločensky,“ pokračoval župan Jaroslav Baška.

Trenčiansky samosprávny kraj pravidelne podporuje nielen podujatia seniorov ale spolupracuje aj s Klubom slovenských turistov. O finančnú podporu organizátorom a záštitu nad podujatím sa postaral Trenčiansky samosprávny kraj.

Podujatia sa okrem predsedu TSK Jaroslava Bašku zúčastnili starosta obce Stanislav Svatík, ktorý vo svojom príhovore predstavil históriu a súčasnosť života v obci a členka predsedníctva KO JDS Trenčín Zlatka Šumajová. Na seniorov bol po turistike pripravený kultúrny program, kde vystúpila folklórna skupina Selčanka a spevácka skupina dôchodcov ZO JDS Selec.

autor: mp

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK