Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj
  • Hlavná stránka
  • Mapa stránok
  • Otázky a odpovede
  • Kontakt

Súťažiacich vo varení bryndzových halušiek prišli podporiť 4 tisícky divákov

Písať novodobú históriu v obci Krásna Ves v okrese Bánovce nad Bebravou sa podujal Športový klub Podhoran. Práve tam sa dnes uskutočnil prvý ročník súťaže Krasnejská haluška, ktorej sa zúčastnilo 6 súťažných družstiev prevažne z okolitých obcí. Podujatie prilákalo až 4 tisíc divákov, ktorí futbalové ihrisko premenili na tancujúce publikum pod pódiom, na ktorom odzneli skladby kapiel ako Kollárovci, Kysucký prameň, Baroni či Profil. Podujatím sprevádzal moderátor Vojto Bartko.

Prvý ročník Krásnejskej halušky otváral trenčiansky župan Jaroslav Baška spolu so starostom obce Milanom Došekom. „Súťaží vo varení halušiek je na Slovensku viacero. Som veľmi rád, že takéto podujatie sa koná aj u nás v Trenčianskom kraji. Bryndzové halušky sú národným jedlom, ktoré všetci poznajú. Málokto však vie, že rodák zo Starej Turej, teda od nás z Trenčianskeho kraja, obchodník a mäsiar pán Vagač, v 18. storočí začal ako prvý bryndzu priemyselne vyrábať v Detve. Teším sa, že o bryndzi môžeme hovoriť aj v kontextoch Trenčianskeho samosprávneho kraja,“ uviedol jeho predseda Jaroslav Baška.

Výsledky práce kuchárov v podobe rýdzo slovenského jedla posudzovala trojčlenná porota. Súťažiaci v maximálne 5-členných družstvách mali k dispozícii presne jednu hodinu na to, aby bryndzové halušky uvarili a dokázali, že tie ich sú najlepšie. Ako najšikovnejší sa ukázali kuchári z Motešíc.

autor: vr

Fotogaléria

a
b
c
d
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK