Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Súťažiť s TSK sa oplatí: inteligentné hodinky aj cyklodresy už majú svojich majiteľov

Trenčianska župa sa snaží v maximálnej miere otvárať smerom k verejnosti. Cestu si našla aj prostredníctvom sociálnej siete Facebook, na ktorej pravidelne vyhlasuje súťaže o zaujímavé ceny. Robí tak v rámci oslavy 15. narodenín krajských samospráv. Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) vedomostno-informačnú kampaň pomenoval Trenčianska župa dostáva občiansky (nádych), aby každý mesiac predstavil jednu zo svojich kompetencií a ľudí informoval, v čom vie byť krajská samospráva priamo nápomocná verejnosti. Cieľom súťaží a informačných blokov je predstaviť jednotlivé kompetencie župy a edukovať nielen obyvateľov kraja, ale aj širokú verejnosť. Tematické ceny a propagačné materiály o kraji sú už len milou bodkou za každou súťažou.

Vyhral protest proti módnej revolúcii

O tom, že súťažiť sa oplatí, presvedčia aj fotografie tých, na ktorých sa usmiala Šťastena a podarilo sa im obsadiť 1., 2. alebo 3. miesto v niektorej zo súťaží. Domov si tak odniesli nielen zaujímavé ceny od inteligentných hodiniek až po knižné publikácie, ale aj zážitok zo stretnutia s trenčianskym županom Jaroslavom Baškom priamo na terase Úradu TSK. Jednými z ocenených boli aj študentky 2. ročníka odboru styling a marketing Strednej odbornej školy I. Krasku v Púchove. Zapojili sa do súťaže „V apríli zdravo s Trenčianskym samosprávnym krajom“ s fotografiou tematicky znázorňujúcou trvalo udržateľný rozvoj životného prostredia v súvislosti s módnym priemyslom a módnou revolúciou. „Žiačky chceli fotografiou demonštrovať, že chcú nosiť takpovediac zdravé textílie a nie také, ktoré sú výsledkom konfliktných vzťahov výrobcov v Bangladeši. Fotografia má byť protestom voči tomu, čo sa deje v zahraničí,“ informovala pani učiteľka odborných predmetov Alena Hajduková. Jedným z nástrojov boja proti módnej revolúcii v podaní žiačok SOŠ I. Krasku v Púchove je aj recyklácia starého, noseného oblečenia, obohateného o nový prvok či materiál. „Chceli sme ukázať, že vieme bojovať proti módnej revolúcii. Že nielen tí starší, ale aj my, stredoškoláci z druhého ročníka, to dokážeme,“ povedala jedna zo študentiek Ingrid Putalová. „Dnes je veľkým trendom robiť zo starého nové a zbytočne neplytvať. Táto myšlienka bola naším zámerom, keď sme sa hlásili do súťaže,“ spresnila pani učiteľka.

S aktívnymi účastníkmi súťaží sa na letnej terase Úradu TSK v pondelok 6. júna 2016 stretol trenčiansky župan Jaroslav Baška, aby im pogratuloval k víťazstvu a odovzdal im získané ceny. V neformálnom rozhovore ich informoval o kampani Zelená župa, ktorú tento rok TSK spustil, o plánovanom nákupe elektromobilov či podpore rozvoja turistiky a cyklistiky zo strany TSK. Debatovalo sa najmä na tému krajských kompetencií, ale aj zdravého životného štýlu, ktorý súvisel s témou fotosúťaže „V apríli zdravo s Trenčianskym samosprávnym krajom“. „Myslím si, že je povinnosťou TSK informovať ľudí aj formou súťaží, aké sú kompetencie samosprávnych krajov, pretože rok 2016 je rokom, kedy si pripomíname 15. výročie vzniku vyšších územných celkov. Rozhodli sme sa, že každý mesiac budeme propagovať jednu z kompetencií aj takýmto zaujímavým spôsobom,“ priblížil zámer Trenčianskej župy jej predseda.

Prvé miesto v súťaži „V apríli zdravo s Trenčiansky samosprávnym krajom“ získali študentky 2. ročníka odboru styling a marketing SOŠ I. Krasku v Púchove, ktorej zriaďovateľom je TSK. Druhé miesto si za najvyšší počet označení „Páči sa mi to“ zaslúžil mladý športovec Dalibor Jurík z Valašskej Belej. Vo vedomostnej súťaži zameranej na cestovný ruch sa šťastie usmialo na Martina Rosinu z Púchova, v ďalšej súvisiacej s kompetenciou zdravotníctva zvíťazil Vladimír Kubala.

TSK gratuluje všetkým výhercom, zúčastneným ďakuje za aktívny prístup k dianiu v kraji. Širokú verejnosť  vyzýva na zapojenie sa do ďalších súťaží, ktoré župa organizuje pravidelne až do októbra na svojej facebookovej fanpage. Za spoluorganizáciu súťaží a tiež vecné ceny TSK ďakuje krajskej organizácii cestovného ruchu Trenčín región.

autor: vr

Fotogaléria

IMG_0624
IMG_0636
IMG_0657
IMG_0660
IMG_0684
IMG_0694
IMG_0731
IMG_0733
IMG_0739
IMG_0754
IMG_0770
IMG_0776
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK