Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Trenčiansky samosprávny kraj a Rada mládeže Trenčianskeho kraja uzavreli Memorandum o spolupráci a partnerstve

Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) a Rada mládeže Trenčianskeho kraja (RMTNK) uzavreli v decembri 2015 ,,Memorandum o spolupráci a partnerstve“ (Memorandum). Memorandum, ktoré je vyústením spolupráce medzi TSK a RMTNK, podpísali predseda TSK Jaroslav Baška a predseda RMTNK Martin Labudík koncom roka 2015.

Podpisom memoranda sa RMTNK stáva poradným orgánom predsedu TSK v oblasti práce s deťmi a mládežou, tvorbou mládežníckej politiky v regióne a umožní mu podieľať sa na aplikovaní stratégie SR pre mládež na roky 2014 – 2020 v rámci regiónu.

Hlavným cieľom Memoranda je prehĺbiť spoluprácu pri realizácií projektov s mládežou. Aj napriek tomu, že spoločné aktivity TSK a RMTNK v minulosti prebiehali (napríklad seminár z 8.12.2015 určený členom a koordinátorom žiackych školských rád stredných škôl v zriaďovacej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja v priestoroch Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne), Memorandum má napomôcť k ešte efektívnejšej a intenzívnejšej spolupráci medzi oboma stranami. Konkrétne možno hovoriť o spoločnom postupe pri realizácií rôznych podujatí, projektov, taktiež o spoločnom postupe pri presadzovaní mládežníckej politiky a práce s mládežou na regionálnej úrovni v TSK, ale aj ešte väčšia výmena a poskytovanie informácií.

RMTNK je občianskym združením so sídlom v Dubnici nad Váhom, ktorej hlavným cieľom je zastupovanie záujmov detí a mládeže, pomáhať pri vytváraní podmienok pre ich všestranný rozvoj tak po telesnej, ale aj duševnej, či duchovnej stránke na území Trenčianskeho kraja. Viac o aktivitách RMTNK sa dočítate aj na stránke http://www.rmtnk.sk/.

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK