Trenčiansky župan sa stretol s bradlianskobrezovskými podnikateľmi

Stredná priemyselná škola (SPŠ) na Myjave, ktorej zriaďovateľom je Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), vychováva absolventov pre prax pre celý Myjavský okres vrátane mesta Brezová pod Bradlom. Vedenie TSK sa preto v prvý školský deň, v pondelok 5. septembra 2016, osobne stretlo s  bradlianskobrezovskými podnikateľmi z priemyselnej zóny Štverník, aby spoločne prerokovali ich požiadavky na potrebnú pracovnú silu v regióne. Predmetom debaty boli predovšetkým učebné odbory, ktorých absolventi na trhu práve v tomto okrese chýbajú.

Župan Jaroslav Baška si v spoločnosti podnikateľov, vedúcej Odboru školstva a kultúry Úradu TSK Daniely Hilčíkovej a primátorky mesta Evy Ušiakovej prezrel aj výrobné priestory viacerých podnikov v priemyselnej zóne ako napr. spoločnosti zameranej na výrobu pružín PFS, a. s., či firmy vyrábajúcej pletivá NOVA-S, a. s. „Po rozhovoroch, ktoré sme s podnikateľmi viedli, sme zistili, že majú dopyt po študentoch škôl, ktoré vyučujú študijné, resp. učebné odbory najmä v oblasti strojárenstva. Preto sme im predostreli možnosť ponúknuť im takéto učebné odbory prostredníctvom SPŠ na Myjave,“ informoval župan a zároveň dodal, že po doručení podkladov a požiadaviek na konkrétne učebné odbory zo strany podnikateľov župa navrhne riešenia, ktoré by mohli pomôcť pokryť dopyt po absolventoch vytypovaných odborov. „Myslím si, že SPŠ má predpoklady učiť nielen študijné odbory, ale aj tie učebné, ktoré podnikatelia na myjavských a staroturanských kopaniciach potrebujú,“ dodal k téme predseda TSK.

autor: vr

PODNIKATELIA (12)