Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

TSK má jedného zo 4 najlepších inovatívnych pedagógov na Slovensku!

Konkrétne ide o pedagogičku Jarmilu Janiskovú, ktorá vyučuje na Strednej priemyselnej škole na Bzinskej ulici v Novom Meste nad Váhom v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK).

Zo všetkých pedagógov na Slovensku, ktorí sa dobrovoľne prihlásili do programu s názvom Microsoft Innovative Educator Expert (MIEE), boli vybraní len 4 najlepší. Medzi nich sa podarilo zaradiť aj p. učiteľke Jarmile Janiskovej. MIEE je trojročný program pre všetkých učiteľov využívajúcich technológie, ktorý im ponúkol možnosť zúčastniť sa celosvetového stretnutia Educator Exchange s ostatnými technologicky založenými pedagógmi a získať rozsiahle množstvo inšpirácie.

Vďaka svojmu aktívnemu prístupu a sebavzdelávaniu sa Jarmila Janisková preto v týchto dňoch, presnejšie od utorka 8. marca do štvrtka 10. marca 2016, zúčastňuje každoročnej celosvetovej udalosti s názvom Educator Exchange. V maďarskej Budapešti pred svetovou učiteľskou špičkou reprezentuje nielen svoju domovskú strednú školu, ale aj trenčiansky región a, samozrejme, dobré meno robí aj celej Slovenskej republike. „Okrem hlavných predstaviteľov spoločnosti Microsoft pre divíziu vzdelávania zo Spojených štátov amerických je prítomná aj trojstovka inovatívnych učiteľov z celého sveta. Teším sa, že práve p. Janisková reprezentuje SPŠ Bzinská na takej veľkej udalosti, akou je Educator Exchange,“ neskrýva radosť z úspechu pedagogičky z TSK Zuzana Molčanová, manažérka pre vzdelávanie učiteľov Microsoft Slovakia, s. r. o.

Peter Rebro, poverený riadením SPŠ Bzinská v Novom Meste nad Váhom, vyjadril potešenie, že jedna z jeho kolegýň patrí k štyrom najinovatívnejším učiteľom na Slovensku, ktorí pracujú s vášňou, využívajú pokročilé technológie a svojich študentov nabádajú ku kreativite: „Kolegyni blahoželám k jej úspechu a som rád, že máme na škole takýchto inovatívnych učiteľov. Verím, že z celosvetovej konferencie Educator Exchange prinesie aj veľa podnetov a inšpirácií pre ďalšiu pedagogickú činnosť.“

Je mi veľkou cťou, že sa môžem zúčastniť takej veľkej udalosti a reprezentovať moju školu, mesto a kraj medzi učiteľmi z celého sveta. Dozvedia sa tak, aké inovatívne prvky vo vyučovaní matematiky a informatiky používam hlavne pri práci s integrovanými žiakmi. Sústredila som sa na využitie technológie OneNote - elektronický poznámkový zošit, ktorý mi pomáha pri vytváraní diferencovaných poznámok. Zároveň sa teším na zoznámenie sa s učiteľmi z rôznych kútov sveta a na nové inšpiratívne nápady či spoluprácu, ktorá môže ozvláštniť môj vyučovací proces,“ uviedla priamo počas účasti na konferencii Jarmila Janisková, učiteľka matematiky, informatiky, softvérových aplikácií a programovania na SPŠ Bzinská.

TSK gratuluje p. učiteľke Jarmile Janiskovej k úspechu a ďakuje za jej snahu a zastúpenie školy a kraja na konferencii celosvetových rozmerov.  

-vr-

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK