Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

TSK pokračuje v investíciách do školstva: na SOŠ strojníckej v Považskej Bystrici modernizuje strechu, kanalizáciu aj sociálne zariadenia

Kvalitu výchovno-vzdelávacieho procesu podmieňuje okrem skúsených pedagogických zamestnancov, adekvátnych učebných pomôcok a učebníc aj školské prostredie. Aj preto Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) investuje do školstva nemalé finančné prostriedky, aby budovy škôl nadobudli krajšiu tvár nielen zvonka, ale aj zvnútra. Zároveň tak postupne napĺňa ciele projektu Zelená župa, ku ktorému patrí efektívne nakladanie s energetickými zdrojmi vďaka strategickým opatreniam, akými sú napríklad zatepľovanie škôl a energeticky výhodné rekonštrukcie rôznych častí budov.

Stredná odborná škola (SOŠ) strojnícka v Považskej Bystrici, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, sa z rozpočtu TSK dočkala rekonštrukcie sociálnych zariadení a kanalizácie, ktoré už nezodpovedali súčasným normám a nárokom na hygienu v školstve. Škole pribudne okrem plastových okien aj nová strecha.

Rekonštrukcia v pavilóne A a B na SOŠ strojníckej v Považskej Bystrici znamenala nové kabínky WC, nové podlahy, rozvody vody, elektriny a odpadu, obklady a dlažby a tiež novú maľovku. Škole pribudli nové plastové okná, ktoré nahradili staré, nevyhovujúce. Tie dokážu zabezpečiť nielen bezpečnosť a ochranu zdravia či jednoduchšiu manipuláciu pri vetraní miestností, ale aj značnú úsporu energie potrebnej na vykúrenie priestorov.

SOŠ strojnícka okrem toho dostala aj novú strechu a strešné svetlíky. Tie vykazovali zlý technický až havarijný stav, ktorý si vyžiadal ich komplexnú modernizáciu. Do týchto úprav TSK zo svojho rozpočtu investoval celkovo takmer 420 tisíc eur. 

Zdroj: Ing. Beáta Tichá (Oddelenie investícií, životného prostredia a územného plánovania)

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK