Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Akadémií tretieho veku na programe ďalší seminár

V stredu 10. februára 2016 sa v Kultúrnom centre Stred Dlhé Hony Trenčín zišlo 125 seniorov pri príležitosti februárového seminára XXIX. ročníka Akadémie tretieho veku v Trenčíne.

Po úvodnom privítaní podpredsedníčkou Akadémie tretieho veku Annou Pinďákovou, bolo slovo odovzdané predsedovi Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslavovi Baškovi. ,,Myslím si, že je veľmi dôležité, že človek sa učí celý život. Nielen počas materskej, základnej, strednej či vysokej školy, ale že stále máte možnosť vzdelávať sa aj vy vo vašom veku. Chcem poďakovať všetkým organizátorom, ktorí takýmto spôsobom už niekoľko rokov riadia a vedú Akadémiu tretieho veku,“ prihovoril sa prítomným trenčiansky župan.

Na programe boli dve prednášky. Prvá bola zameraná na ,,tréning pamäte – bystrú myseľ“, počas ktorej si mohli zúčastnení hravou formou vypočuť informácie od Oľgy Bočákovej a Dariny Kubíčkovej. Druhou v poradí bola prednáška z oblasti medicíny: na tému ,,Detoxikácia organizmu“ prednášala akreditovaná špecialistka detoxikácie Mária Lauková.

Seminár zorganizovala Jednota dôchodcov na Slovensku (JDS), Krajská organizácia JDS Trenčín, Základná organizácia O2 JDS V Trenčíne a Rada Akadémie tretieho veku v Trenčíne. Vzdelávanie seniorov finančne podporuje aj Trenčiansky samosprávny kraj. Nad školským rokom 2015/2016 prevzal záštitu.

Najbližší seminár XXIX. ročníka Akadémie tretieho veku sa uskutoční v stredu 9. marca 2016. Prítomní sa môžu tešiť na odbornú tému ,,Voľnopredajné lieky z pohľadu farmácie“ a vzhľadom na to, že marec je mesiacom kníh, tiež na besedu so spisovateľkou Máriou Pomajbovou.

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK