V Trenčíne florbalisti stredných škôl súťažia o titul Školský majster Slovenska

V Trenčíne sa koná v pondelok a utorok 11. - 12. apríla 2016 chlapčenská časť súťaže -Školské majstrovstvá Slovenska vo florbale pre žiakov stredných škôl. O titul: ,,Školský majster Slovenskej republiky (SR) pre školský rok 2015/2016“ bojuje najlepší tím resp. škola z každého kraja, na turnaji štartuje 8 mužstiev. Vyhlasovateľom súťaže je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, organizáciu nad turnajom prevzalo Krajské centrum voľného času (KCVČ) v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) v spolupráci s Krajskou radou Slovenskej asociácie športu na školách (SAŠŠ) Trenčín.

Turnaj slávnostne otvoril riaditeľ Úradu TSK Juraj Gerlici, zástupca Okresného úradu Trenčín odbor školstva Tibor Bélik, riaditeľka KCVČ Trenčín Renáta Bieliková, člen Predsedníctva SAŠŠ Daniel Beníček a generálna sekretárka SAŠŠ Andrea Ristová. ,,Chcem všetkých privítať v Trenčíne resp. v Trenčianskom kraji a som veľmi rád, že toto podujatie sa koná práve v Trenčíne. Verím, že pri zápasoch budete medzi sebou súperiť, po skončení zápasu si však podáte ruky a všetko bude prebiehať v duchu fair play. Je pozitívne, že v rámci vzdelávacieho procesu sa organizujú aj takéto športové aktivity,“ vyzdvihol klady turnaja riaditeľ Úradu TSK Juraj Gerlici a poprial športovcom veľa úspechov.

Stovka florbalistov hrá zápasy v základných skupinách v pondelok 11. apríla 2016, vyraďovacie boje sú na pláne v utorok 12. apríla 2016 (od 8.30 h - 12.15 h), kedy sa dozvieme aj meno školy, ktorá získa titul: ,,Školský majster SR pre školský rok 2015/2016“. Pozývame všetkých priaznivcov florbalu do Mestskej športovej haly Na Sihoti v Trenčíne. O týždeň neskôr (18. - 19. apríla 2016) je na programe dievčenská časť súťaže - Školské majstrovstvá Slovenska vo florbale pre žiačky stredných škôl taktiež v Mestskej športovej hale Na Sihoti v Trenčíne, súťažiť bude 8 najlepších dievčenských tímov z celého Slovenska.