Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Trenčíne oceňovali darcov krvi a Dom humanity oslávil 25. výročie

V piatok 11. novembra 2016 sa v obradnej sieni Mestského úradu v Trenčíne odovzdávali 29 darcom zlaté a diamantové plakety profesora MUDr. Jána Jánskeho. Slávnostného aktívu darcov krvi sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška, ktorý si pri tejto príležitosti prebral udelené vyznamenanie II. stupňa Slovenského Červeného kríža (SČK).

Predseda TSK Jaroslav Baška ocenil nezištnosť ľudí, ktorí sa rozhodnú darovať krv. „Myslím si, že aj jedno darovanie krvi vie zachrániť niekedy život, pretože je to naozaj veľmi vzácna tekutina. Preto si vážim všetkých tých, ktorí sa nejakým spôsobom dokázali premôcť, možno sa zbaviť strachu, že nezvládnu darovať krv, a sami sa rozhodli, že pomôžu iným ľuďom. Som veľmi rád, že aj zložka Slovenského Červeného kríža v Trenčíne každoročne oceňuje takýchto mnohonásobných darcov krvi. Dnes sme mohli poďakovať všetkým tým, ktorí krv, túto vzácnu tekutinu, darovali,“ uviedol župan.  

Popri slávnostnom aktíve darcov krvi sa konali aj oslavy 25. výročia založenia Domu humanity SČK v Trenčíne, ktorý je zariadením sociálnych služieb s kapacitou 32 miest a svojim klientom poskytuje 24-hodinovú zdravotnú starostlivosť. Predseda TSK vyzdvihol prácu tých, ktorí sa o klientov v Dome humanity starajú. „Chcem poďakovať všetkým tým, ktorí za 25 rokov vytvorili podmienky pre všetkých, ktorí potrebujú služby tohto zariadenia a vytvorili im tak druhý domov, druhú rodinu a za to všetko im patrí jedna veľká vďaka. Dom humanity v Trenčíne je jedno z tých zariadení, ktoré poskytuje služby na vysokej úrovni,“ uviedol predseda TSK Jaroslav Baška a poďakoval za vzájomnú spoluprácu, keďže TSK podľa zákona finančne prispieva na chod aj tohto zariadenia. 

autor: bj

Fotogaléria

IMG_8958
IMG_8989
IMG_9017
IMG_9031
IMG_9067
IMG_9075

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK