Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

V Udiči štartoval aj napriek nepriaznivému počasiu 8. ročník cyklomaratónu

V sobotu 14. mája 2016 sa uskutočnil v obci Udiča (časť Prosné) v okrese Považská Bystrica 8. ročník cyklistického podujatia ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou 2016. Nepriaznivé počasie neodradilo stovky cyklistov, ktorí sa rozhodli štartovať na sobotňajšom preteku. Ten sa uskutočnil s finančnou podporou Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a pod záštitou jeho predsedu. Cyklistické podujatie podporili aj ďalší partneri.

Samotné preteky prebiehali v 3 kategóriách. Štart najnáročnejšej, 64 km dlhej trasy, bol na programe o 10.00 h, súťažiaci v 40 km kategórii odštartovali o 10.25 h a v najkratšej 20 km dlhej kategórii sa pretekári postavili na štart o 10.50 h. Podujatie otvoril riaditeľ preteku Štefan Žilovec, ktorý je zároveň aj predsedom Finančného centra Team, o.z., – usporiadateľa pretekov. ,,Som veľmi rád, že aj napriek nepriaznivému počasiu ste sa zúčastnili v poradí už 8. ročníka cyklistického podujatia ŠKODA Maratón Marikovskou dolinou 2016. Keďže počasie je neprajné, trať rozbahnená a nebezpečná, buďte voči sebe ohľaduplní a pomáhajte si navzájom,“ informoval na úvod každú z 3 štartujúcich kategórií riaditeľ pretekov Štefan Žilovec. Okrem neho bol prítomný i starosta obce Udiča Peter Chochlík, či farár z Dolnej Marikovej Ľubomír Vavro, ktorý prítomným cyklistom udelil požehnanie.

Okrem 3 vyššie spomínaných kategórií súťažili aj deti v tzv. detskom ŠKODA cyklomaratóniku 2016. Kompletný zoznam súťažiach, víťazov jednotlivých kategórií a fotografie z podujatia nájdete na webovom sídle http://www.fcteam.sk/.

autor: pš

Fotogaléria

IMG_7678
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK