Z pracovného stretnutia zástupcov Jednoty dôchodcov na Slovensku

V stredu 17. februára 2016 sa v Trenčíne konalo stretnutie predsedov okresov, hospodárov a revízorov Jednoty dôchodcov na Slovensku (JDS) Trenčianskeho kraja. Pripomenuli si, čo ich čaká v nasledujúcom období hospodárenia a revíznej činnosti.

Pozvanie organizátorky, predsedníčky Krajskej organizácie (KO) JDS v Trenčíne Anny Prokešovej prijal predseda NR SR Peter Pellegrini, predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška a riaditeľ odboru prevencie kriminality Ministerstva vnútra SR Jozef Halcin. Stretnutia sa zúčastnila tridsiatka členov JDS. Nechýbal predseda JDS Ján Lipiansky, prvý podpredseda JDS Igor Fabián, predseda revíznej komisie JDS Augustín Ukropec a predsedovia 9 okresných organizácií JDS v rámci Trenčianskeho kraja.

KO JDS Trenčín je druhou najväčšou krajskou organizáciou JDS, ako spresnila jej predsedníčka Anna Prokešová, „patríme k organizáciám, ktoré sú veľké organizácie, budeme sa blížiť k 13 000, máme 198 základných organizácií, 9 okresných organizácií a už nám zostáva len málo miest na našej mape TSK kde ešte nemáme jednotu dôchodcov“. Jednota dôchodcov v Trenčianskom kraji je veľmi aktívna. Aj s finančnou podporou TSK členovia organizujú mnohé podujatia, športové hry, spevácke a folklórne súťaže. Trenčiansky župan Jaroslav Baška si pochvaľuje spoluprácu s KO JDS Trenčín: „Z pozície predsedu TSK musím povedať, že spolupráca s Jednotou dôchodcov a so seniormi v Trenčianskom kraji je na veľmi vysokej úrovni“.

Aktivitu a vitalitu členov vyzdvihol aj predseda NR SR Peter Pellegrini: Uvedomujem si veľmi dobre, že sú to ľudia, ktorí odviedli kus veľkej práce počas svojho aktívneho života a dnes je už na nás, aby sme sa snažili vytvárať im také podmienky, aby ich jeseň života bola čo najkrajšia, najpokojnejšia, aby naozaj mohli stráviť jeseň života čo najlepšie. A preto na týchto stretnutiach aj bilancujeme čo sa podarilo spraviť, čo ich možno ešte trápi, čo by bolo možno ešte treba odstrániť“.

Hostia sa navzájom zhodli, že aktívnym spôsobom života môžu byť členovia JDS vzorom pre mladšiu generáciu. Sami seniori o sebe tvrdia, že hoci už nie sú najmladší, stále sú aktívne činní.