Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Župa zdokonaľuje vnútornú kontrolu, chce byť ešte transparentnejšia

Trenčianska župa za dva roky pod vedením nového župana Jaroslava Bašku v transparentnosti spravila veľký skok pozitívnym smerom. Rok 2015 na župe priniesol transparentnejšie vynakladanie verejných prostriedkov, prehľadnejšie nakladanie s majetkom kraja i zverejňovanie zmlúv, čím si župa v rebríčku Transparency International Slovakia zaslúžila titul „skokan roka“. Súčasťou verejného obstarávania sa na župe stali elektronické aukcie, zmenám podľahol aj dotačný systém, ktorý sa stal prehľadnejším a  prísnejším pri kontrole vyúčtovania.

Kraj tiež prostredníctvom novej a prehľadnejšej stránky aktívne a komplexne informuje o činnosti samosprávy a od nového roka tiež prichádza s on-line vysielaním zasadnutí Zastupiteľstva Trenčianskeho samosprávneho kraja. Všetky aktuálne informácie i zásadné zmeny sa tiež okamžite komunikujú aj prostredníctvom konta TSK hneď na niekoľkých sociálnych sieťach. Nové vedenie vyššieho územného celku s cieľom priblížiť sa k verejnosti zaviedlo tradíciu Dňa otvorených dverí, počas ktorého už dva roky umožňuje nahliadnuť do činnosti jednotlivých organizácií v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti.

V novom roku po novom

Aj rok 2016 na župe odštartoval v duchu otvorenejšej, prehľadnejšej a transparentnejšej samosprávy. K už existujúcim oddeleniam pribudlo oddelenie vnútornej kontroly, petícií a sťažností (OVKPaS), ktorého cieľom je sprísniť kontrolu, zvýšiť transparentnosť kraja a poskytovať spoľahlivé a včasné informácie o činnostiach úradu. „K úlohám novozriadeného oddelenia patrí kontrola a koordinácia činnosti Úradu TSK a dohliadanie na plnenie uložených opatrení zo strany vnútorných a vonkajších kontrolných orgánov. S tým je spojená aj vnútorná kontrola vybraných finančných operácií samotného Úradu TSK a jeho organizácií,“ vysvetlila vedúca OVKPaS Úradu TSK Lucia Podobová a dodala, že jeho zriadenie má tiež prispieť k dodržiavaniu hospodárnosti, efektívnosti a účelnosti použitia verejných prostriedkov TSK a nakladania s majetkom a majetkovými právami TSK.

-vr-

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK