Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Tlačové správy, rok 2017

Sobota v duchu osláv

zverejnené 27. júla 2024 | Kultúra, Samospráva

Posledná júlová sobota sa niesla v duchu obecných slávností v kraji. V Dolných Vesteniciach oslávili 675. výročie prvej písomnej zmienky, v Liešťanoch to bol Deň obce. V obci Čavoj zas miestny hasičský zbor oslávil 100. výročie svojho založenia.

Ich ambíciou je verejne prístupný digitálny archív

zverejnené 26. júla 2024 | Kultúra
Investičné akcie TSK

Župné Centrum tradičnej kultúry Myjava, ktoré sa špecializuje na uchovávanie kultúrneho nehmotného dedičstva, sa vďaka projektu podporeného z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) posúva s kvalitou služieb do ďalšieho tisícročia.

Európske hlavné mesto kultúry získalo ďalšiu finančnú podporu

zverejnené 25. júla 2024 | Kultúra, Samospráva
EHMK26

Trenčín sa stane druhým Európskym hlavným mestom kultúry na Slovensku. Samotný projekt bude mať veľký ekonomický a spoločenský dosah nielen na rozvoj mesta, ale aj celého regiónu. Minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši priamo v Trenčíne informoval o vyhlásení novej výzvy, vďaka ktorej pôjde na rekonštrukciu a obnovu kultúrnych pamiatok v rámci EHMK Trenčín 2026 ďalších 14,3 mil. eur.

Do župnej nemocnice pribudla najvýkonnejšia magnetická rezonancia

zverejnené 24. júla 2024 | Samospráva, Zdravotníctvo
Investičné akcie TSK

Moderné Centrum diagnostiky, ktoré v areáli považskobystrickej nemocnice vybudovala Trenčianska župa, má už všetky diagnostické prístroje pod jednou strechou. Najnovší prírastok je špičková technológia, ktorá sa dodáva do renomovaných nemocníc v rámci celého sveta. Kraj do nej investoval viac ako 2 mil. eur.

Zelená župa opäť na stupni víťazov

zverejnené 24. júla 2024 | Doprava, Samospráva
Zelená župa

Trenčiansky samosprávny kraj sa opäť ocitol medzi špičkou v 11. ročníku národnej kampane na podporu rozvoja nemotorovej dopravy v mestách a obciach. V silnej konkurencii obhájil svoje miesto v prvej trojke najlepších krajov Slovenska a stal sa príkladom environmentálnej zodpovednosti a udržateľného rozvoja.

Zelených škôl v kraji pribúda

zverejnené 22. júla 2024 | Školstvo, mládež a šport

Dve župné stredné školy Gymnázium Dubnica nad Váhom a Stredná odborná škola technická v Dubnici nad Váhom získali ocenenia v oblasti environmentálneho vzdelávania. Gymnázium sa pýši titulom Zelená školavlajkou Eco-Schools, zatiaľ čo Stredná odborná škola technická je „Na ceste k Zelenej škole“.

Investícia do budúcnosti, župná škola sa stáva centrom špičkových technológií

zverejnené 21. júla 2024 | Školstvo, mládež a šport
Investičné akcie TSK

Budúcnosť strojárstva v Bánovciach nad Bebravou vyzerá ružovo. Vďaka investícii z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) a financiám z rozpočtu Trenčianskeho samosprávneho kraja prešla Stredná odborná škola strojnícka v Bánovciach nad Bebravou rozsiahlou modernizáciou. Nové vybavenie a zrekonštruované priestory pomôžu študentom získať zručnosti žiadané na trhu práce.

Umelecké leto v plnom prúde, župná galéria otvára brány tvorivosti

zverejnené 21. júla 2024 | Kultúra

Počas horúcich letných dní láka Galéria M.A. Bazovského v Trenčíne malých aj veľkých milovníkov umenia na jedinečnú cestu za tvorivosťou. Už tradičné podujatie Leto v galérii otvára svoje brány a ponúka pestrý program plný kreatívnych dielní, hier a zábavy pre celú rodinu.

V považskobystrickej nemocnici sa rozbehla 5-miliónová investícia

zverejnené 18. júla 2024 | Zdravotníctvo
Investičné akcie TSK

V Nemocnici s poliklinikou v Považskej Bystrici začala rozsiahla rekonštrukcia dvoch oddelení, ktoré poskytujú zdravotnú starostlivosť kriticky chorým pacientom – internej JIS-ky a Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). Výsledkom bude nielen zvýšená kapacita oboch oddelení a modernizácia ich vybavenia, ale aj zabezpečenie maximálneho komfortu a bezpečnosti pacienta v rámci medicínskej i ošetrovateľskej starostlivosti.

Do konca septembra zbierame nominácie na najvyššie ocenenie kraja

zverejnené 17. júla 2024 | Samospráva
Verejné uznania TSK

Hľadáme výnimočných ľudí, ktorí robia náš kraj krajším a lepším miestom! Už ôsmykrát udeľujeme verejné uznania Trenčianskeho samosprávneho kraja vo forme Ceny predsedu a Ceny TSK.

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > >>
Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK