Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Aj posledná etapa Parasport24 Tour ukázala veľké srdce zúčastnených cyklistov

Štyridsiatka cyklistov, medzi nimi aj hendikepovaní jazdci na špeciálne upravených handbikoch či známe osobnosti. Spolu si užili túto etapu za krásneho slnečného počasia. Zdolať 42-km trať bolo veľkým sústom nielen pre zdravých cyklistov. Na dno svojich síl siahli aj hendikepovaní cyklisti, ktorí sa zapojili tiež. Vzájomnou podporou si dodávali energiu aj do náročnejšej časti trate, do stúpania na Machnáč.  

Medzi cyklistami bol aj trenčiansky župan Jaroslav Baška, ktorý sa rozhodol taktiež podporiť krásnu myšlienku tohto podujatia. „Som rád, že aj Trenčiansky samosprávny kraj môže podporiť takúto nádhernú akciu. Myslím si, že je dobré takýmto spôsobom ukázať, že aj hendikepovaným ľuďom sa dá pomôcť a že práve oni vedia prekážky mnohokrát prekonať s väčším elánom ako zdraví ľudia, a za to im patrí môj obdiv a veľká vďaka,“ uviedol.     

Cestou sa účastníci zastavili aj v Bánovciach nad Bebravou, kde prehodili pár slov o tomto charitatívnom podujatí aj s niekoľkými študentmi Gymnázia Janka Jesenského v Bánovciach nad Bebravou v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK). Miestom stretnutia bolo Námestie Ľudovíta Štúra, na ktorom v piatok začal festival Tu žijem 2017 – Festival zdravia, pohybu a živej kultúry.    

Občianske združenie Parasport24 vzniklo v roku 2006 a odvtedy zorganizovalo množstvo projektov na podporu hendikepovaných ľudí. „Parasport24 je združenie plné silných príbehov hendikepovaných ľudí, ktorým sme pomohli. Som rád, že už niekoľko rokov spolupracujeme s Trenčianskym samosprávnym krajom, ktorý nám veľmi pomáha pri projekte,“ komentoval riaditeľ občianskeho združenia Miroslav Buľovský s tým, že v pelotóne jazdili na podporu združenia a celej Tour aj zástupcovia tých najväčších médií Slovenska. V cieli Parasport24 Tour si Miroslav Buľovský prevzal z rúk trenčianskeho župana Jaroslava Bašku ďakovný list za jej organizáciu. Podujatie bolo finančne podporené aj TSK.   

Parasport24 Tour počas jazdy naprieč Slovenskom rozdávala finančné prostriedky hendikepovaným a sociálne slabším rodinám. Stalo sa tak aj v obci Horňany a Motešice, kde odovzdali šek na nákup potravín ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú.           

autor: bj

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK