Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Dychová hudba Mošteňanka krstila svoje prvé CD s názvom Veselo s Mošteňankou

Tanečného večera sa zúčastnil aj primátor mesta Považská Bystrica Karol Janas, predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška a súčasní, ale aj bývalí členovia Mošteňanky. Dychová hudba Mošteňanka bola založená v roku 1979. Na Tanečnom večeri sa spomínalo, spievalo a najmä oslavovalo. Mošteňanka vydala svoje prvé CD s názvom Veselo s Mošteňankou, ktoré do života uviedol (pokrstil) jej bývalý člen Karol Miškovský. Trenčiansky samosprávny kraj prispel finančnou dotáciou na vydanie CD a na organizáciu podujatia Tanečný večer. 

Trenčiansky župan s vtipom poznamenal, že hoci on nevie hrať na žiadny hudobný nástroj, je veľkým fanúšikom muziky: „Už veľakrát som hovoril, že neviem hrať na žiadny hudobný nástroj. O to srdečnejšie si však vypočujem každú hudbu vrátane dychovej a všetkých majstrov, ktorí vedia dychové nástroje ovládať. Medzi tieto dychové hudby patrí aj Mošteňanka. Dúfam, že ich prvé CD nebude posledným. Veľmi si vážim, že v Trenčianskom kraji máme veľké množstvo kvalitných dychových hudieb.“

Primátor Považskej Bystrice tak isto poprial Mošteňanke veľa zdaru a úspechov v jej ďalšom pôsobení. Okrem Mošteňanky vystúpili aj ďalšie dychové hudby: Kolárovičanka, Sedmerovanka a Selčianka.

autor: ĽB

Fotogaléria

Dokumenty

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK