Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Francúzsky veľvyslanec pochválil kvalitu bilingválneho Gymnázia v Myjave

V úvode svojej návštevy sa veľvyslanec Francúzskej republiky v Slovenskej republike J. E. Christophe Léonzi spolu s generálnou riaditeľkou Sekcie európskych záležitostí na Ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí SR (MZVaEZ) Ivetou Hricovou stretli s troma najšikovnejšími študentkami francúzštiny. Neskôr sa hostia zúčastnili na diskusii s viac ako stovkou študentov anglickej bilingválnej sekcie gymnázia. Samotnej diskusii predchádzalo hudobné vystúpenie talentovaných študentov, ktorí pána veľvyslanca privítali francúzskou piesňou. Hostia sa rozprávali o európskych otázkach, zhodnotili slovenské predsedníctvo v Rade EÚ, domáci trh, Brexit, vzťahy s Ruskom a USA, boj proti extrémizmu, úlohu médií a tiež francúzsko-slovenské vzťahy. Vzácni hostia sa rovnako snažili vysvetliť študentom výhody členstva v Európskej únii a objasniť im, aké možnosti ponúka únia mladým ľuďom.

Celá diskusia prebiehala v anglickom jazyku. Študenti tak mali možnosť dokázať ich jazykovú zručnosť. J.E. Léonzi sa potešil otázkam zvedavých študentov a pochválil kvalitu anglickej bilingválnej sekcie. „Toto stretnutie bolo pre našich študentov veľkým prínosom. Boli sme svedkami toho, že dnešným mladým ľuďom nie sú ľahostajné otázky ohľadom postavenia SR v Európe. Študenti dnes dostali fundované odpovede na svoje otázky týkajúce sa európskeho spoločenstva,“ uviedla po skončení debaty vedúca Oddelenia školstva, mládeže a športu Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja Eva Žernovičová.

Gymnázium v Myjave sa nachádza len niekoľko kilometrov od obce Košariská, kde sa 21. júla 1881 narodil francúzsko-slovenský hrdina Generál M.R. Štefánik, ktorý aj dnes zostáva jednou z najvýraznejších osobností slovensko-francúzskych vzťahov.

 

Pre viac informácií kontaktujte: Mgr. Adam Jando, odd. komunikácie a medzinárodných vzťahov TSK, adam.jando@tsk.sk, Tel. +421/ 32/ 65 55 908, Mobil: +421 901 918 105

autor: aj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK