Preskočiť navigáciu Prejsť na hlavné menu Prejsť na bočné menu Prejsť na dolné menu
Trenčiansky samosprávny kraj

Kraj zaevidoval takmer 100 žiadostí o nenávratné finančné príspevky pre MŠ a ZŠ

Materské a základné školy chcú tieto prostriedky využiť najmä na zlepšenie svojej infraštruktúry.

Ako sme informovali v apríli, na Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) bolo v rámci výzvy z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), vyhlásenej Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, doručených 100 projektových zámerov – 26 na materské a 74 na základné školy. Projektové zámery boli následne takmer všetkými žiadateľmi spracované do Žiadosti o nenávratný finančný príspevok (ŽoNFP) a doručené na Úrad Trenčianskeho samosprávneho kraja. V 1. hodnotiacom kole výzvy na predkladanie ŽoNFP na zvýšenie kapacít infraštruktúry materských škôl bolo predložených 22 žiadostí materských škôl o NFP, ktoré sú v súčasnosti v procese externého hodnotenia. 72 predložených žiadostí o NFP v rámci výzvy na základné školy je v súčasnosti vo fáze administratívneho overovania.  

Na Úrad TSK bolo do dnešného dňa celkove doručených 22 žiadostí materských škôl v hodnote takmer 7,5 milióna eur požadovanej podpory zo zdrojov EÚ. „Materské školy najčastejšie žiadajú finančné prostriedky na výstavbu nových budov, rozširovanie kapacít existujúcich budov a na stavebné úpravy objektov,“ informoval trenčiansky župan Jaroslav Baška. Okrem toho bola v prípade materských škôl v rámci oprávnených aktivít potrebná aj realizácia aspoň jednej z ďalších činností, či už stavebno-technické úpravy areálu, materiálno-technické vybavenie škôlok alebo zvyšovanie energetickej hospodárnosti budov.

V rámci výzvy na budovanie a zlepšenie technického vybavenia jazykových učební, školských knižníc a odborných učební rôzneho druhu v základných školách prišlo na Úrad TSK 72 žiadostí o NFP v celkovej výške žiadanej podpory zo zdrojov EÚ viac ako 6,2 mil. eur.

autor: bj

Fotogaléria

Zadajte Váš email
a my Vám budeme zasielať informácie o aktualitách z TSK